DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

A McLarennel nyitott DRS-sel sem lehet előzni

Ez az elsőéves Stoffel Vandoorne szomorú következtetése a Kínai Nagydíj alapján A MCL32 csak az egyenesekben szenved, kanyarsebessége a Williamsénél is jobb. „Sürgősen több motorerőre van szükségünk.”

Az ígéretes belga pilóta, Stoffel Vandoorne nem ért célba a sanghaji versenyen, amely során a veterán Felipe Massával is csatázott – illetve csatázott volna, ha ezt versenygépe lehetővé teszi. Arra azonban jók voltak a Williams nyomában teljesített körök, hogy össze tudja hasonlítani a két versenygépet – a Q3-ra alkalmas FW40-et, valamint a konstruktőrök versenyében utolsó helyen álló MCL32-t.

„Az autó egész jól viselkedik, amikor Massa Williamse mögött haladtam, még meg is jegyeztem, hogy minden kanyarban gyorsabb vagyok nála” – nyilatkozott Vandoorne egy hazai lapjának, a Het Laatste Nieuwsnak. „Támadni őt? Az egyenesbeli végsebességünk túl alacsony ahhoz, hogy versenyezzünk, számunkra ez lehetetlen. Az egyenes elején tükörbe nézel, a végén pedig a másik autó már melletted van. Sürgősen több motorerőre van szükségünk, mert még nyitott DRS-sel sem tudunk senkit megelőzni.”



„Az autóval kapcsolatos érzéseim tényleg jók, úgy tűnik, a karosszériával jó irányba haladunk, egyszerűen hiányzik a sebesség az egyenesben” – beszélt arról a belga, hogy a felelősség a motort építő Hondát terheli. Ami saját szereplését illeti, a 25 éves versenyző állítja, Alonsóhoz hasonló tempóval rendelkezik: „A mérnökök azt mondták, a potenciális köridejeink hasonlóak voltak, a különbséget a csoportok okozták, ahol haladtunk. Elöl nagyobb az iram, hátul viszont, ahova én szorultam, időt veszítesz a lassabb autók miatt.”

A következő állomás már most hétvégén Bahrein, ahova Vandoorne-t kellemes emlékek fűzik, hiszen tavaly Alonso beugró helyettesítőjeként 10. pozíciót szerzett debütáló futamán. Ezúttal nem számít ilyen eredményre: „Hamarosan érkeznek frissítések, de ez valószínűleg még nem Bahreinben fog megtörténni. Újra nehéz hétvége áll előttünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: