DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Honda: Nem tudjuk, mikor lesz nagyobb javulás

Yusuke Hasegawa nem tudja pontosan megmondani, mikor fognak elérni jelentős teljesítményjavulást a McLaren erőforrásán. A Honda főnöke szerint már a mostani hétvégére is fejlődtek valamelyest.

A japán gyártó főnöke ígéri, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy jobb erőforrást építsenek a wokingi istálló számára. Hasegawa korábban elmondta, hogy a japánok már dolgoznak az új koncepciójú motoron, ami pár versenyhétvége után el is fog készülni.

A Honda első embere arról viszont nem tud nyilatkozni, mikorra érnek el nagyobb ugrást az erőforrással kapcsolatban: „Nem tudjuk megnevezni a pontos dátumot, amikor előállunk a fejlesztett és erősebb motorral. Megpróbálunk fejlődést elérni minden egyes nagydíjra - ez volt a helyzet ezelőtt a hétvége előtt is.”

 honda-motor-fejlodes-2017-kina



Hasegawa úgy érzi, a Kínai Nagydíj hétvégéjére is sikerült valamelyest javítani a gondokon: „Nem vagyok biztos benne, hogy a versenyzők egyetértenek velem, de lényeges fejlődést értünk el a szezon kezdete óta a vibrációval kapcsolatban, de természetesen ezt a problémát még nem sikerült teljes mértékben megoldani.”

„Igen, ez mindenképpen segít rajtunk. De amikor ránézünk a motor tervrajzára, persze maradnak bizonyos megszorítások” - válaszolt a japán gyártó főnöke, amikor a zsetonrendszer eltörléséről kérdezték a véleményét.

„Szeretnénk megtartani a motorokat ebben a formában, mert nagyon hatékonyak, és kevésbé károsak a környezetre” - zárta gondolatait Hasegawa a hibrid motorokról, melyek 2021-ig biztosan az F1 erőforrásaiként fognak szolgálni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: