DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Bottas: Túl agresszív voltam a gumimelegítésnél

Valtteri Bottas a harmadik helyről rajtolt a Kínai Nagydíjon, az esős körülmények eleinte mindenkinek gondot okoztak, a biztonsági autós fázis alatt azonban túlzásba vitte a gumik melegítését, ez a versenyébe került, eldobta a biztosnak tűnő dobogós helyet.

„A rajtnál mindenkinek egyformán trükkösek és nehezek voltak a körülmények, majd jött a bokszból a hívás a kerékcserére száraz gumikért. Akadt egy apró probléma a bokszmunka közben, egy-két helyezést vesztettem, de nem volt katasztrófa, tudtam, hogy még hosszú a verseny” – kezdte nyilatkozatát Valtteri Bottas.

Bottasnak sokba került a gumimelegítés közben történt megcsúszása


„A biztonsági autó alatt próbáltam életben tartani a gumijaimat és folyamatosan melegíteni. Sajnos túllőttem a célon, hibáztam és megcsúsztam, ezzel rengeteg helyet és időt is veszítettem. Ezután jókora időt emésztett fel, hogy az abroncsokat újra munkára fogjam. Végül ez sikerült és onnantól a verseny végéig jó volt a tempóm, de sajnos a korábbi buta hibám miatt sok pontot veszítettem” – elemezte a Mercedes finn versenyzője a biztonsági autós időszakban elkövetett hibáját.

„Amikor Max (Verstappen) megelőzött, sokkal gyorsabb volt nálam, de abban a pillanatban, mikor belenéztem a tükörbe, még nem számítottam arra, hogy a belső íven támadni fog. A bokszkiállásnál a bal hátsó kerékkel akadt egy kis gond, de az nem került sok időbe. Az egyetlen dolog, aminek igazán örülni tudok most, hogy nem kell két hetet várni, hanem hét nap múlva máris újra versenyzünk Bahreinben” – zárta nyilatkozatát Bottas, aki végül a hatodik helyen ért célba, de kevesebb, mint négy másodperc hiányzott neki a dobogóhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: