DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Vandoorne szerint nagy lehetőséget szalasztottak el

Stoffel Vandoorne csalódott volt Q1-es kiesése okán Sanghajban a szombati időmérőn, úgy érzi, egyértelműen esélye volt bejutni a második szakaszba. Ez végül nem sikerült rajta kívülálló okok miatt.

Nem sok hiányzott a belga versenyzőnek a továbbjutáshoz, a 16. rajthelyet szerezte meg a McLaren pilótája, ezzel ő lett az egyik az öt versenyzőből, akik a Q1 végén kihullottak. Az utolsó menetében járt, amikor Antonio Giovinazzi komoly balesete miatt lassítani kényszerültek a célegyenesbe fordulva, így nem javíthattak (eleget) az idejükön.

„Kicsit csalódott vagyok. A szabadedzés után nagyon jó érzésem volt az autóval kapcsolatban. Jó munkát végeztünk előtte, sajnos egy kis késéssel tudtam csak pályára gurulni, így eléggé sietősen kellett mindent megcsinálnunk” – elemezte a helyzetet Stoffel Vandoorne.

Vandoorne kicsivel maradt csak le a Q2-ről


„Csalódást keltő, hogy kiestünk, mert biztos lehetőségünk volt a Q2-be kerülésre” – tette hozzá a belga, akit nem segített az sem, hogy a tegnapi lehetséges három órából mindössze húsz percet tudtak körözni a pilóták a rossz időjárási körülmények miatt.

„Szerintem mindig segítség, ha kicsit jobban megismered a pályát. A ma délelőtt viszont szerencsére már rendben volt, úgyhogy meglátjuk, mire megyünk ezzel holnap. A versenyen különleges körülményekre számíthatunk, de nem vagyok biztos benne, hogy ez feltétlenül a kezünkre játszik. Igaz, a körülmények mindenki számára ugyanazok lesznek” – zárta nyilatkozatát Vandoorne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: