DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Isten ajándékának tekinti rajthelyét Alonso

Fernando Alonso a McLaren jelenlegi erejét figyelembe véve isteni ajándéknak tartja az időmérő edzésen elért 13. rajtpozícióját. Csapattársa, Stoffel Vandoorne a Q1 végén kiesett.

A kétszeres világbajnok spanyol nagyon alacsony elvárásokkal vágott neki az időmérőnek, ugyanis a harmadik szabadedzésen mindössze a 17. legjobb köridőt tudta megfutni. A kvalifikáción azonban megint ki tudta hozni az elérhető maximumot a jelenlegi gyengécske McLaren-Honda csomagból, a 7. rajtsor jött össze.

Alonso jóval rosszabbra számított


Alonso úgy érzi, hogy Ausztráliához hasonlóan, most is az egyik legerősebb teljesítményét nyújtotta. „Ahogy Ausztráliában, most is életem egyik legjobb körét sikerült összeraknom az időmérőn. Az idénynyitón és most is jól éreztem magamat az autóban és képesnek tartottam magamat arra, hogy a határon autózzak” – nyilatkozott Fernando Alonso.

„Sokkal pesszimistábbak voltak az elvárásaim, főleg mert tegnap nem sikerült túl sokat pályán lennünk. Ma délelőtt kipróbáltunk néhány új alkatrészt és mindegyik úgy működött, ahogy azt terveztük. De így is csak a 17. és 19. helyet szereztük meg a rendelkezésre álló minden erőt kihasználva, úgyhogy csak arra gondolhattunk, hogy a Sauberrel küzdünk majd meg az utolsó rajthelyekért. Ehhez képest végül ez a 13. pozíció isten ajándéka” – zárta felemás érzésekkel a spanyol ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: