DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Alonso és a McLaren már a szerződésről beszéltek

Fernando Alonso jelenlegi szerződése az év végén lejár a McLaren-Hondánál. Egyértelműen frusztrált az eredménytelenség miatt a spanyol, de most Sanghajban fény derült egy fontos részletre a folytatást illetően.

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta megbeszélést tartott a McLaren főnökségével, Zak Brownnal és Eric Boullier-vel, valamint menedzserével, Luis Garcia Abaddal a folytatást illetően és egy fontos részletben meg is állapodtak. Alonso és a McLaren nyáron ülnek össze a jövő évi szerződést illetően, addig viszont semelyik másik csapathoz nem ír alá Fernando.

Alonso nyárig nem kötelezi el magát sehova


Alonso a jelenlegi körülmények között nem valószínű, hogy marad a McLaren-Hondánál, mert meglehetősen valószínűtlen, hogy még egy újabb szezont fájdalmas bizonytalanságban és eredménytelenségben szeretne tölteni. Ennek ellenére Brown úgy érzi, biztosan meg tudja tartani sztárpilótáját.

„Úgy határoztunk, hogy a nyáron ülünk le ezt megbeszélni. Ebben már a szezon előtti teszteket megelőzően megállapodtunk. Fernando versenyeket akar nyerni, ez hajtja előre és mi szeretnénk, ha folytatná. Nem tudom, vannak-e ajánlatai, nem ellenőrzöm a mobilját. De van egy megállapodásunk, hogy senkivel nem kötelezi el magát addig, ameddig mi nem beszéltünk a folytatásról” – nyilatkozta Zak Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: