DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A McLaren nem veti be holnap az új hátsó szárnyát

A McLaren-Honda nem használja új hátsó vezetőszárnyát a vasárnapi Kínai Nagydíjon, mivel rájöttek, hogy még dolgozniuk kell rajta. Azt viszont remélik, hogy jövő héten, Bahreinben újra felkerül az elem.

A szombat délelőtti szabadedzésen mind Fernando Alonso, mind Stoffel Vandoorne teljesen új tervezésű hátsó vezetőszárnyat próbáltak ki. Az istálló azonban nem volt elégedett a működésével, így már az időmérő edzésre is visszaszerelték a régebbi változatot. Úgy tűnik, bejött a döntés, Alonso ugyanis a 13. rajthelyre kvalifikálta magát.

A McLarennek még dolgoznia kell az új hátsó szárnyon, de Bahreinben ott lesz


A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint most arra összpontosít a csapat, hogy Bahreinre tökéletesítse az elemet, a karosszérián elvégzett többi változtatással azonban teljes mértékben elégedett.

„Mindkét autónkon kipróbáltuk az újítást délelőtt, de mivel a rögzítésével kisebb gondunk akadt, úgy döntöttük, hogy élesben nem vetjük be, így az időmérő edzésen sem az volt fent. De jövő héten Bahreinbe újra elvisszük, már tökéletesítve. A többi frissítésről pedig annyit tudok mondani, hogy igen, működtek” – nyilatkozta Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: