DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Stroll elismerte, hogy szerencséje volt

A Williams fiatal kanadai F1-es pilótája beszélt az Ausztrál Nagydíjról és az előttünk álló kínai hétvégéről is - reméli, hogy most már az autót megillető helyről tud majd rajtolni.

Nem sikerült túl jól a Formula-1-es bemutatkozás Lance Strollnak, a Williams tinédzsere kategóriákkal lassabb volt Felipe Massánál Melbourne-ben, majd a versenye sem volt hibátlan - rögtön a rajtnál kis híján balesetet okozott. Saját bevallása szerint annál az esetnél egyszerűen szerencséje volt, hogy nem történt baj.

"Az egyszerűen csak megtörtént. Valamelyik Sauber nagyon-nagyon korán fékezett, ki kellett valahogy kerülnöm és belülre mentem. Ericsson vagy Giovinazzi, már is nem is tudom, hogy melyikük, de valamelyikük kívülről érkezett. Ott volt egy kis szerencsém és végül három autót is megelőztem" - emlékezett vissza Stroll.

stroll-williams-martini



"Aztán Magnussen és Ericsson ütközött a következő kanyarban, szóval még kettőt előrébb léphettem. Ott voltam a tizennegyedik helyen, majd előztem egyet, úgyhogy hat-hét helyet javítottam hamar. Volt ebben szerencse is bőven, de ez kell a versenyzéshez" - értékelte melbourne-i, végül kieséssel végződő teljesítményét a fiatal kanadai.

A Kínai Nagydíjon egyelőre nem tudunk semmit az erőviszonyokról, hiszen az időjárás miatt alig láttunk autókat a pályán - Stroll természetesen jobb folytatásban bízik. "Remélhetőleg most nem utolsóként fogunk rajtolni, hanem oda tudjuk vinni az autót, ahova való. De ezt sosem tudhatod, a versenyzés az versenyzés, sok minden történhet. Meglátjuk, igyekszem a legtöbbet kihozni magamból és az autómból is."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: