DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Hülkenberg kicsúszott, de semmit sem vesztett

Nico Hülkenberg hat gyors kört tett meg az első szabadedzésen, ezzel a szorgalmasabbak közé tartozott. Kicsúszott, de a piros zászló miatt szinte semmit sem veszített – VIDEÓVAL.

A pénteki első szabadedzés eleve fél órás késéssel kezdődött az időjárási körülmények miatt, mire végre zöld lámpát kaptak a pilóták. Hülkenberg is a pályára gurult és futott is egy mért kört. A következő kísérleténél azonban a hármas kanyarban kicsúszott a nedves pályán és el is akadt a kavicságyban.

Jött a piros zászló, nem vesztett semmit Hülkenberg


A piros zászló végül azért maradt érvényben tartósabban, mert az addig sem rózsás (ki)látási viszonyok még rosszabbra fordultak. Az első edzést végül nem is indították el újra és délután az is kiderült, hogy a második szabadedzés sem sikerült jobban, egyetlen mért kört sem tettek meg a pilóták.

„Sajnos nem sokat tudok mondani a mai napról. A köztes esőgumikon futottam egy gyors kört és nagyjából ennyi is az egész. Utána állítottunk kicsit az első szárnyamon. Megpróbálkoztam egy második mért körrel, amikor elindult az autó hátulja a hármas kanyarban, végül kicsúsztam” – elemezte a történéseket Nico Hülkenberg.

Hülkenberg kicsúszott a hármas kanyarban, a Renault pedig elakadt a kavicságyban

„Sajnálatos módon az autó megfeneklett a kavicságyban, így ezzel véget is ért számomra az edzés. De mivel nem sokkal utána a helikopter miatt egyébként is leintették az első szabadedzést, így gyakorlatilag nem is veszítettünk ma semmit. Az FP2 pedig valóban szégyen volt mindenki számára” –zárta nyilatkozatát a Renault német pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: