DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Vandoorne: Utolsóként célba érni nem nagy öröm

A McLaren istálló vegyes érzelmekkel várja a Kínai Nagydíj hétvégéjét. Sem Alonsónak, sem Vandoorne-nak nincsenek nagy elvárásai a korlátozott csomag miatt, de a belga pilóta minden megtett kört értékesnek tart a tanulási folyamat miatt.

„Bár az Ausztrál Nagydíj meglehetősen nagy csalódás volt számunkra, az igen fontos mérföldkő volt számomra, hogy célba értünk a baljós előjelek ellenére. Végre teljesítettem életem első futamát a McLarennél, mint hivatalos pilóta. Sokat tanultam arról is, hogy a kihívásokra gyorsan kell reagálnom. Igen jól kezeltük ezeket, hogy sikerüljön célba érni az autóval” – nyilatkozta Stoffel Vandoorne.

Vandoorne célba ért Melbourne-ben, de nem akar utolsó lenni


„Utolsóként célba érni sosem az a dolog, amit szeretnénk és Kína legalább ugyanennyire nehéz eset lesz számunkra. Azért ezen a hétvégén kapunk néhány új alkatrészt, mi pedig keményen fogjuk nyomni, hogy kihozzuk a maximumot a csomagunkból. A pálya teljesen új számomra, alig várom, hogy vezethessek rajta a valóságban is és ne csak szimulátoron. A változó körülmények is zavaróak lehetnek” – folytatta elemzését a belga versenyző.

„Az ausztrál helyszíntől teljes mértékben különbözik Sanghaj, de még Bahreintől is, ehhez is hozzá kell szokni és minél előbb megtalálni a megfelelő beállításokat. Érdekesen ötvözi ez a pálya a lassú és közepesen gyors kanyarokat, valamint a hosszú, gyors egyeneseket, szóval itt minden megtalálható. Nagyon fontos lesz minél több időt a pályán töltenünk a szabadedzések alatt, a pénteki napot a tanulásra szánom, azután pedig eldől, mire lehetünk képesek a hétvége további részén” – zárta véleményét Vandoorne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: