DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Kínában még korlátozottak a McLaren lehetőségei

A McLaren-Honda elismerte, hogy az MCL32-es jelenlegi csomagjában meglehetősen korlátozottak a fejlődési lehetőségek. Ez Kínában is így lesz és még az azt követő néhány futamon is.

Yusuke Hasegawa a Honda F1-es projektvezetője szerint a Kínai Nagydíj komoly kihívás lesz a McLaren istálló számára. Azt is hozzátette azonban, hogy megállás nélkül fejlesztik az erőforrást és néhány kisebb újítást is bevetnek az eddig meglehetősen sok bajt okozó motornál.

Fernando Alonso az Ausztrál Nagydíjon magasan erőn felül teljesítve szinte végig pontszerző helyen autózott, ám végül mégis kénytelen volt üres kézzel távozni egy utolsó körökben fellépő technikai hiba miatt. Csapattársa Stoffel Vandoorne a mezőny végén végzett, messze a pontszerző zónától – igaz, legalább célba ért.

A McLaren csomagja csak korlátozott lehetőségeket rejt egyelőre


A Honda mérnökei ismét a tervezőasztalhoz kényszerültek, teljesen átszabni a motort, ugyanis olyan alapvető hibák derültek ki az erőforrásról az elmúlt hetekben, hogy reménytelenül javíthatatlan, ha teljesítményt is akarnak belőle kisajtolni. „A szezonnyitó hétvége nagyon nehéz volt számunkra, de legalább arra jó, hogy megállapíthattuk, hol is állunk jelenleg. A megbízhatóság nagymértékben javult már az évadnyitóig is, de azt is tudjuk, hogy még jócskán van hova javulnunk teljesítmény terén” – nyilatkozta Hasegawa.

„Arra számítunk, hogy a Kínai Nagydíj sokkal nagyobb kihívást jelent majd. A változó időjárási körülmények miatt is egy lutri az egész, ami hatással van a beállításokra és a versenyautó egyensúlyára is. A pálya maga pedig a motornak nagy próbatétel, mert van egy része tele lassú és közepesen gyors kanyarokkal, a másik része pedig két igen hosszú egyenes. Amennyire lehet, felkészülünk és jól beállítjuk az autót” – folytatta a japán szakember.

A Honda és a McLaren is próbál annyi adatot gyűjteni, amennyit csak lehetséges és kihozni a jelenlegi korlátozott csomagjukból a maximumot. A hosszú szezon során minden egyes versenyen fejlődni akarnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: