DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Stroll felkészült a nehézségekre

A Williams újonca, Lance Stroll igen nagy kihívásokra számít az előtte álló időszakban, hogy megszilárdítsa helyét, mint Formula-1-es pilóta. De előre készül a nehézségekre.

Hibákkal teli felkészülési és tesztidőszakkal mutatkozott be F1-es versenyzőként a kanadai pilóta, az évadnyitó versenyen azonban semmi őrültséget nem csinált, leszámítva még az időmérő edzés előtti utolsó gyakorláson elszenvedett kisebb csattanását. Ez viszont sokba került neki, mivel a sebességváltója cseréje miatt az utolsó rajtkockából volt kénytelen elindulni.

Stroll elismeri, hogy az új, 2017-es kialakítású versenyautókat nehezebb és fizikálisan is megterhelőbb vezetni. „Ha irányításod alatt van az autó, rengeteg tapadásod van, de ha ez a tapadás valami miatt elveszik, nagyon nehéz korrigálni. Az elmúlt néhány évben teljesen mások voltak a versenyautók, játszadozhattál velük anélkül, hogy elvesztetted volna az irányítást” – fejtette ki véleményét Lance Stroll.

A rajtnál nagyot kellett fékeznie, hogy elkerülje a balesetet, de tiszta versenye volt Strollnak


A kanadai versenyző jól tudja, hogy abszolút kezdő és számít rá, hogy tapasztalt csapattársa, Felipe Massa folyamatosan és nagy különbséggel fogja őt elverni. „Egyáltalán nem számítok arra, hogy tudom a lépést tartani a csapattársammal és vélhetően esélyem sem lesz dobogós helyekért harcolni” – vetítette előre a szezonbeli erőviszonyokat a Williams újonc pilótája.

„Úgy jöttem Melbourne-be, hogy megláthatom, hol tartok és hogy minél inkább kényelmesen vezethessem az autómat. Még 19 verseny hátravan, biztos, sok dolgot fogok jól csinálni, de biztos, hogy sok lesz olyan is, amit nem” – folytatta az okfejtést a kanadai.

Nyilvánvaló, hogy a Formula-3-ból való ugrás óriási, az F1-es szabályok megváltozásával pedig még nagyobb lett a mechanikai tapadás. „Fizikálisan és mentálisan is megerőltető lett a versenyzés. A kanyarsebességek jelentősen nagyobbak, a féktávok pedig jóval kisebbek, minden sokkal gyorsabban történik. Tényleg nagy lépés” – zárta mondandóját Lance Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: