DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Revans? A Honda más csapatokkal tárgyal

Meglepő vagy nem meglepő? A Honda elismerte, hogy más csapatokkal is tárgyalnak motorszállítási szerződésről. Vajon ez a válaszcsapás arra, hogy a McLaren nemrég felvette a kapcsolatot a Mercedesszel?

A japán motorgyártó 2015-ös visszatérése óta igen nehéz időket él meg a Formula-1-ben a McLarennel karöltve. A szezon előtti tesztek során és azóta is tapasztalt problémák pedig egy óriási kihívást vetítenek előre az évadukra, hogy ezt az óriási lemaradást behozzák. Bő egy hete robbant a hír, hogy a McLaren újra felvette a kapcsolatot korábbi motorszállítójával, a Mercedesszel arra az esetre, ha a Honda képtelen lenne megoldani a gondokat.

Utána mind a wokingi istálló, mind a japánok hangoztatták, hogy teljes mértékben elkötelezettek maradtak egymás iránt és vállvetve fognak küzdeni a megoldás megtalálásáért és a felzárkózásért. Szombaton Melbourne-ben először ismerte el a Honda-főnök, Yusuke Hasegawa, hogy más csapatokkal is kapcsolatban állnak.

„Természetesen második, vagy harmadik csapatként számítanánk a lehetséges partnerekre, de még semmit sem véglegesítettünk” – pontosította a híreket a japán motorgyártó első embere.

A Honda a McLaren helyett, vagy mellett keres csapatot?


A McLaren csapatfőnöke, Eric Boullier cáfolta, hogy istállója komolyabban megfontolta volna a Mercedeshez való visszatérést. „A pletykák azok pletykák, az eddigi teljesítményünk alapján röppenhettek fel ezek a mesterségesen megformált hírek, de nincs ilyen szándékunk” – vetette el a német motorgyártóval való újraegyesülés lehetőségét a csapatfőnök.

„Minden lehetőséget figyelembe veszünk, hogy újra talpra álljunk és felzárkózzunk. A Hondával közösen fogunk ezen dolgozni nagyon keményen. A tesztek természetesen nem sikerültek jól, ma azt is láthattuk, hogy a tempónk egyszerűen nem elég jó. De tovább folytatjuk a munkát, méghozzá együtt” – erősítette meg Boullier a Hondával való szövetséget.

A Formula-1-nek is jót tenne egy jó McLaren-Honda

Nem kívánta kommentálni azt a kérdést, hogy mennyi időbe telne a csapatnak átállni egy másik motorszállító erőforrására, továbbra is azt említette, hogy csapata a Hondával áll szerződésben. Nagy nyomás alatt áll a Honda a McLaren és pilótái által is, de a motorszállító lázasan folytatja a fejlesztést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: