DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

25 futam? Hamilton igen, Vettel nem

Sebastian Vettel ellenzi a Liberty Media azon hosszú távú tervét, hogy egy évad során 25-re növeljék a versenyek számát, míg Lewis Hamilton kifejezetten támogatná az emelést.

Az F1 új tulajdonosai a futamok számának növelésében látják a sorozat jövőjét, köztük több amerikai helyszínnel. Vettel szerint már így is túlfeszített tempóban dolgoznak a pilóták és a csapatok is a 20 futamos világbajnokság során.

„Szerintem a 25 túl sok, a 20 bőven elég. Nincs szükségünk több versenyre, szerintem a legideálisabb a 16 és 20 közötti mennyiség. Gondoljunk a csapatok szempontjaira is. Véleményem szerint nekünk, pilótáknak még aránylag könnyű dolgunk van. Megérkezünk a kis kézipoggyászunkkal, elvégezzük a munkánkat és visszatérünk. De ez a csapatnak és a stáb tagjainak nagyon kemény munka, szerintem bőven elég verseny van így is” – közölte álláspontját a Ferrari német pilótája.

Most akkor kevés, vagy pont elég a 20 futam?


Hamilton és csapata azonban üdvözölné a kibővített menetrendet. „Szerintem, ha megkérdeznétek a csapattagjainkat, a többség azt mondaná, hogy jöhet több verseny is. Biztosan nehéz a srácoknak a meló, de ők szeretik ezt csinálni. Szeretik a motorsportot, én szintén imádom, úgyhogy nem lenne ellenemre több verseny” – kontrázott Hamilton egy eltérő véleménnyel.

A háromszoros világbajnok szerint a versenyek helyszínét azonban jobban át kellene gondolni, oda kell vinni, ahol erre igény van. Törökországban például szerinte a kutya sem volt kíváncsi a Formula-1-re, de ahol remek a hangulat, ott általában kiváló a verseny is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: