DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas: Nem esek pánikba, ha Lewis gyorsabb lesz

A finn pilóta első blikkre tartani tudta a lépést Hamiltonnal, mások szerint azonban bebizonyosodott, hogy nem képes hozni F1-es világbajnok csapattársa szintjét.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a minap úgy nyilatkozott, hogy Barcelonában egyértelművé vált, hogy Valtteri Bottas nem képes arra a teljesítményre, mint Lewis Hamilton, ezért ha a Mercedes továbbra is domináns erő lesz, ne számítsunk sima kettős győzelmekre tőlük. Vele szemben Niki Lauda örül neki, hogy új pilótájuk ilyen hamar be tudott illeszkedni az alakulatnál, bár azt ő is aláhúzza, hogy egy kis időnek még el kell telnie ahhoz, hogy a finn egyenrangú ellenfele legyen Hamiltonnak.



„Képes vagyok hozni az elvárt teljesítményt” – nyilatkozta Bottas, mintegy válaszul a fentiekre a Sport Bildnek. „Tudom, hogy szerencsés voltam Nico visszavonulásával. Mindig is az volt a célom, hogy első osztályú autóban vezessek egy nap, és neki köszönhetően ez valósággá vált. Hogy őszinte legyek, nem érzek nagyobb nyomást, mint korábban. Egyszerűen tudom, hogy különleges lehetőséget kaptam arra, hogy a valaha volt legjobb Forma-1-es autót vezethetem. Sokkal többet nyerhetek, mint amennyit veszíthetek.”

Bottast azt sem zavarja, hogy egy háromszoros világbajnok lesz a csapattársa Hamilton személyében, még akkor sem, ha elődje, Nico Rosberg igencsak zaklatott viszont ápolt a brit pilótával. „Ő az igazi mérce. Nagyon érdekes lesz számomra, hogy hogyan állítja be az autót és milyen stílust fog használni. Buta lennék nem nézni, hogy hogyan dolgozik egy háromszoros világbajnok. Egy biztos: nem fogom feladni, és nem esek pánikba, ha Lewis gyorsabb lesz majd. Már az első versenytől oda kell érnem, még akkor is, ha tudom, meredek tanulási szakasz vár rám.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: