DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

A Red Bullt nagyon aggasztja a Ferrari tempója

A Ferrari az F1-es tesztek legjobb idejével zárt Barcelonában, sőt, sokak szerint blöffölnek tempójukról. Közéjük tartozik a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is, elmondva mire alapozza félelmeit.

Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel a barcelonai gyakorlás összetett eredménylistájának élén zárt, ám a finn pilóta szerint ebből nem kell hosszútávú következtetéseket levonni, hiszen sok minden történhet a szezonnyitón. Az ellenfeleket azonban nem csak a köridők aggaszthatják, hanem Vettel utolsó napon mutatott egyik gyorsköre is, melyet be sem fejezett. „A Ferrari nem csak erős, hanem megbízható is, ez a különbség a tavalyi évhez képest” – nyilatkozta Helmut Marko. „Ami igazán aggaszt az az, hogy nagyon jól ismerem Vettelt. Leggyorsabb köre végén provokatív módon elemelte a gázról a lábát, ezt mindenki meg tudja mondani” – tette hozzá az osztrák, ám a négyszeres világbajnok cáfolta, hogy így történt volna.



„Ha valami ilyesmit csinálsz, akkor az autóba vetett bizalmad és ismereteid nagyon nagyok lehetnek” – folytatta Marko. „Mindazonáltal senki sem fedte még fel a lapjait. Ha tíz kilóval több üzemanyagot viszel, az három és fél tizedmásodperces hátrányt jelent. További a motorüzemmódok is eltérnek egymástól. Ezzel egy másodperces különbség alakulhat ki. Egyelőre még a sötétben tapogatózunk, az viszont biztos, ha ugyanolyan hőmérsékleti körülmények között rendeznék a futamot Melbourne-ben, mint amilyenek Barcelonában voltak, akkor a Ferrari lenne elől.”

Az osztrák nyilatkozatában kitért a Red Bull elmúlt időszakára is: „Volt néhány kellemetlen problémánk, ami azt illeti, mindig ugyanazzal az eggyel szembesültünk. Éppen ezért nem tudtuk elvégezni a tervezett munkát. Melbourne-ben azonban hagyományosan új elemeket vetünk be, a festünk pedig változatlan fog maradni” – mondta Marko, majd Valtteri Bottasról is kifejtette véleményét. „Barcelona megmutatta, hogy Bottas nem tudja hozni Hamilton tempóját, így ha ismét a Mercedes fog dominálni, ne számítsunk sima kettős győzelmekre. A többiek közéjük fognak férkőzni majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: