DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Lauda nem érti, Rosberg miért jelent meg a teszten

2016 világbajnoka egy rövid látogatás erejéig tűnt fel a barcelonai teszt során, ám Niki Lauda szerint ha a pilóta egyszer visszavonult, jobban tette volna, ha egy darabig távol marad az F1-től.

Nico Rosberg 2016. december 2-a óta a visszavonult világbajnokok kényelmes életét éli: sokkal több időt tölt családjával, akkor és oda utazik, amikor és ahová csak akar, s bár még vannak szponzorációs kötelezettségei, végre ő osztja be a saját idejét. A német búcsúja ellenére a Mercedes nagykövete maradt, és ebbéli minőségében jelent meg két héttel ezelőtt, Barcelonában is, az első előszezonbeli kollektív gyakorláson. Rosberg a saját szemével is kíváncsi volt arra, milyenek az új autók, ám cáfolta, hogy egy belső hang azt súgta volna neki, hogy térjen vissza egykori sikerei színhelyére.

A címvédő amilyen gyorsan jött, úgy el is ment, Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke azonban nem érti, hogy egyáltalán miért kellett megjelennie a barcelonai pályán. „Hogy őszinte legyek, meglepődtem” – nyilatkozta az osztrák az ORF tévécsatornának. „Ha egyszer befejeztem, akkor egy darabig biztosan nem mennék a sportág közelébe, hanem inkább élvezném a gyermekemmel és a feleségemmel töltött időt.” Lauda szerint azonban Rosberg látogatása egyáltalán nem jelenti azt, hogy egykori versenyzője vissza kíván jönni az F1-be. „Nem, nem hinném, hogy ez meg fog történni. Sőt, szerintem tesztelni sem akar majd, hiszen nagyon jól elvan a mostani helyzetével.”

Amikor Rosberg bejelentette visszavonulását, Lauda erősen kritizálta a németet, most viszont hajlik arra, hogy elismerje döntése helyességét. „Mentségemre szóljon, hogy az én időmben, amikor évente meghalt valaki közülünk, teljesen más hozzáállás kellett ehhez a sporthoz. Akkoriban nagy szenvedések árán tudtunk bajnokok lenni, és éppen ezért elszántak voltunk arra, hogy meg is védjük azt. A versenyző szempontjából megértettem a döntését, de a csapat oldaláról azonban inkább meglepetésként hatott” – tette hozzá a háromszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: