DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Stroll bukott diákból osztályelső lett

Kevesen gondolnák, ki teljesítette a legtöbb kört a teszt utolsó napján: a Williams újonca gyorsan maga mögött hagyta autótörő énjét, és problémamentesen tett meg 600 kilométert.

A Williams újonca, Lance Stroll első tesztnapja mindössze 12 körig tartott: a kanadai kicsúszással írta le az autót, melyet több másik incidens követett – máris új Maldonadóként emlegették a 18 éves kanadait. Ehhez képest alig egy hét múlva, az utolsó tesztnapon Stroll 130 kört teljesített, a legtöbbet a pályára lépő összes versenyző közül.

„Nyilván frusztráló hét volt az előző azokkal a bizonyos történésekkel, de a mostani jó hét volt” – nyilatkozott a szerencséjén fordító Stroll a héten mintegy 600 kört begyűjtő Williams sajtóközleményében. „Mindent sikerült kipróbálnunk, hosszú etapokat, rövidebb etapokat, az összes gumikeveréket. Nyugodtnak kell maradnunk Ausztrália előtt, egyszerűen végezni a munkánk, aztán kiderül, hogy hol állunk. Számomra ez egy új pálya lesz, ahol még sosem jártam, de lépésről lépésre, kifutásról kifutásra fogok haladni.”



Stroll rengeteg kört teljesített pénteken, az eredménylistán mégis csak a 9. helyre volt képes, habár Felipe Massával a Williams sokkal erősebb időket is fel tudott mutatni. Tervben volt egy valódi kvalifikációs kör, a fiatal pilótának azonban nem sikerült kiviteleznie: „Amikor felkerültek a ultralágyak, máris elkezdtem érezni a tapadást, elképesztő volt. Óriási körön voltam velük, de a 13-as kanyarban túlcsúsztam, ezzel pedig mindent elbuktam, dobhattam a köröm. Nyolc tized pluszban voltam akkor, jónak tűntek a kilátások, de végső soron ez csak teszt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: