DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton támogatná, ha megváltozna az F1

A Mercedes pilótája szerint lehetne akár sprintfutamokat is rendezni, akár valami egészen mással próbálkozni - szerinte formulát kellene váltania az F1-nek, hogy sikeresebb legyen.

Ross Brawn a napokban arról beszélt, hogy szerinte kísérleti futamokat kellene tartania a Formula-1-nek, olyanokat, amelyek nem számítanak bele a bajnokságba, de az esetleges szabálymódosításokat, lebonyolításokkal kapcsolatos újításokat, új formulákat ki lehetne rajtuk próbálni. A Liberty Media embere egyéb ötleteket is felvetett, amelyek a jelenlegi formátum megváltozását jelentenék - Lewis Hamilton, a Mercedes sztárja támogatná a változást.

"Ez egyáltalán nem hangzik szörnyű ötletnek, az új formátum egyértelműen szükséges a Formula-1-nek" - mondta a Motorsportnak Hamilton Barcelonában. "Ugyanaz van tizenegy éve, mióta itt vagyok a sportban, csütörtöktől vasárnapig tart a hétvége ugyanúgy. Ezekkel az autókkal, ezzel az iránnyal, amelyen a tervezés halad, amely miatt nehezebb az előzés, különböző futamokra van szükség."

hamilton-teszt



"Talán minden futamon lehetne más forgatókönyv? Monacóban nem csinálhatjuk ezt, mert ott senki nem fog tudni előzni. Talán meg kell kicsit fűszerezni a dolgokat és valami másba kezdeni, akár rendezni egy sprintfutamot. Nem tudom, sok ötlet merül fel, de nem fogom mindet megosztani" - beszélt tovább a témáról a brit.

A Mercedes versenyzője egyébként örül annak, hogy a Liberty Media új ötletekkel áll elő, hiszen a sportág sikere globális szinten lehetne ennél sokkal nagyobb, legalábbis szerinte. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: