DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wehrlein nem viselte a HANS-t balesetekor

A Miamiban elszenvedett sérülése miatt az első tesztről lemaradó Pascal Wehrlein várhatóan a jövő héten kezei közé veheti a Saubert, addig azonban még visszaemlékezett a Bajnokok Versenyén történtekre.

Pascal Wehrlein Felipe Massával csatázott a Miamiban rendezett Bajnokok Versenyén januárban, amikor eltalálta a pálya két ívét elválasztó, könnyű anyagból készült falat, majd a brazil autóján ugratót véve fejre állította saját gépét. Noha utasával együtt egyből kiugrott a Polaris Slingshotból, az előzetes pletykák igaznak bizonyultak, és a német pilóta ezen a héten kénytelen a garázsból nézni, ahogyan Marcus Ericsson és Antonio Giovinazzi köröz a C36-ossal. A sajtó munkatársai pedig mi másról, mint a RoC-on történtekről kérdezték a Manorral tavaly egy pontot szerző pilótát a barcelonai paddockban.



„Csak a hátam fájt, és nagyon meglepődtem, amikor azt olvastam, hogy a nyakammal van a baj – azzal semmi probléma” – idézte az f1fanatic Wehrleint, aki hozzátette, hogy a futama előtt elfelejtette felvenni a fej- és nyakvédő rendszert, a HANS-t. „Mindig fel szoktam tenni, most azonban egyszerűen elfelejtettem. De ha máshogy történt volna, az sem változtatna semmin. Lehet, hogy a nyakam is megsérülhetett volna, de most a hátamról van szó.” A baleset után Wehrlein nem számított rá, hogy sérülést szenvedett a balesetben.

„Egyből Sebastiannal kezdtem beszélni a következő napról, és teljesen jól éreztem magam. Egy baleset után azonban mindig meglátogatjuk az orvost, ők pedig azt mondták, hogy jobb, ha nem vezetek vasárnap. Aztán Európában is ellenőrzés alá vetettem magam, ahol arra kértek, hogy hagyjam ki ezt a tesztet. Várjuk meg, hogy legközelebb mit fognak mondani.” Wehrlein sorsáról egy orvosi ellenőrzés fog dönteni a hétvégén – a német szerint nem okoz neki nagy problémát, hogy nem körözhet a pályán, azt viszont nem szeretné, ha a következő heti körözéstől is eltiltanák.

A Sauber-pilóta elmesélte, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor fejre állította aktuális versenygépét, hiszen 2005-ben még egy gokartot sikerült felborítania. „Ettől eltekintve soha nem volt olyan balesetem, amelyben megsérültem volna. Tavaly én elején megműtötték a csuklómat, amely eléggé fájt a szezon első versenyein, de balesetből származó sérülést soha nem szenvedtem el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: