DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ez már az új F1: Engedélyezik a videózást a versenyzőknek és a csapatoknak

Már az első teszten érezhető a tulajdonosváltás, ugyanis a pilóták és csapataik is engedélyt kaptak arra a kereskedelmi jogok új tulajdonosától, hogy videókat készítsenek a katalán pályán.

Bár a közösségi média évek óta életünk szerves része, és a csapatok is régóta használják a különféle felületeket, a Forma-1 hivatalos kommunikációs csatornái csak az elmúlt egy-két év során terjedtek ki a Twitterre, Facebookra, YouTube-ra és az Instagramra. Jó látni, hogy a sportág felismerte a rajongók kielégíthetetlen információéhségét, és már a Forma-1 hivatalos weboldálán is figyelemmel lehet követni a barcelonai teszt eseményeit.

A száguldó cirkusz egy szegmensben azonban még mindig elmaradt a többi rivális sportágtól: Bernie Ecclestone a dollármilliókért értékesített, televíziós közvetítési jogokra hivatkozva megtiltotta a versenyzőknek és a csapatoknak, hogy mozgóképeket készítsenek a paddockban, a garázsokban, vagy a pálya összes többi területén. Ez különösen Lewis Hamiltonnak fájt, aki köztudottan a legaktívabb közösségi média-felhasználó a mezőnyben, de a gárdák is szívesen látták volna el tartalmaikkal a rajongókat.



Az ínséges időszaknak azonban vége: az Autosport információi szerint a sportág új tulajdonosa, a Liberty Media egyeztetett a csapatokkal, amely megengedte nekik, és így a pilótáknak is, hogy videókat készítsenek a teszt alatt. A megállapodás egyelőre az első gyakorlásra szól, de valószínűleg a következő teszten is érvényben lesz majd az eddigi tiltás feloldása.

A rugalmas szabályozás első jelét ki más, mint Lewis Hamilton adta, aki még azelőtt, hogy átvette volna a Mercedes W08-as kormányát Valtteri Bottastól, felhívta rajongói figyelmét, hogy élőben fog bejelentkezni Instagramon az autójából, gyakorlás alatt.

Egyébként Sean Bratches, az F1 új, marketingért felelős vezetője is ott van a barcelonai paddockban, jelenlétével nyomatékot adva a változásoknak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: