DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Visszaszólt a Force India vezére a Renault-nak

A silverstone-i istálló főnöke, Vijay Mallya egy kis pirongatással alapozta meg a mai csapatbemutató hangulatát: a Renault-főnök azon megjegyzésére reagált, miért győzhetik le a franciák könnyen a Force Indiát.

„Nagyon nehéz lesz a kiscsapatok számára előteremteni az erőforrásokat. Azt hiszem, a Force India autó építésére szánt költségvetésének többsége mostanára már el is fogyott, csak arra, hogy az új szabályokhoz alkalmazkodjanak. Ezt is figyelembe kell vennünk, ha megnézzük, mi mennyi forrással rendelkezünk. Könnyedén le kell tudni győznünk az olyan csapatokat, mint a Haas vagy Force India” – fogalmazott a Renault keddi autóbemutatóján Cyril Abiteboul ügyvezető igazgató. A 2016-os visszatérő szezonban szenvedő gyári csapat az ötödik helyet célozta meg a bajnokságban, ezt az ambíciót indokolta meg Abiteboul.



A Force India alapítója, Vijay Mallya azonban nem örült, hogy a franciák épp az ő csapatát nevesítették – és ezt fel is hozta a VJM10 leleplezése előtti beszédében.

„Ma reggel olvastam, hogy Cyril Abiteboul a Renault-tól azt mondta, a szegényebb csapatok, mint a Force India, szenvedni fognak ebben a fegyverkezési versenyben. Nos, sok szerencsét neki. Talán kénytelen lesz majd visszaszívni, amit mondott. Nem a fegyverek száma a fontos, hanem a fegyverzeted minősége” – mondta Mallya, akinek istállója szerény költségvetése ellenére negyedik lett az összetettben tavaly. Idén ennél is magasabbra helyezik a lécet:

„Ha nem álmodtunk volna nagyot, nem lett volna meg a negyedik hely sem. Önmagában hatalmas eredmény a Mercedes, Red Bull és Ferrari társaságában lenni, mi azonban továbbra is nagyot álmodunk. Egyetlen beszélgetésben, még magánjellegűben sem merült fel, hogy nem sikerülhet betörnünk a legjobb három közé. Kétségtelenül ez lesz most a célunk” – tűzte ki a konstruktőri világbajnoki dobogót a Force India vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: