DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Különleges lesz a jövő csütörtöki tesztnap

Kollektív F1-es teszten még nem nagyon láthattunk olyat, mint amire a jövő heti barcelonai gyakorlás negyedik napján, csütörtökön sor kerül majd – kérdés, mennyire sikerül jól a megvalósítás…

Arról már korábban beszámolhattunk, hogy a Pirelli szeretne a nyolc előszezonbeli tesztnapból egyet arra fordítani, hogy a csapatok és a pilóták minél közelebbi barátságba kerüljenek az idei évre gyártott új esőgumikkal, s szükség esetén akár mesterségesen is eláztatnák a gyakorlásnak otthont adó barcelonai pályát.

A Circuit de Barcelona-Catalunya képviselői most megerősítették, hogy amennyiben a teszt első három napján nem fog esni az eső (s az előrejelzések alapján nem sok esély van a csapadékra), akkor a csütörtöki napon, azaz március 2-án mesterségesen áztatják majd el a pályát, hogy ki lehessen próbálni a zöld és kék oldalfalú Pirelliket is.

A pálya hivatalos közösségi oldalaira egy rövid videó is felkerült arról, amint gyakorolnak a különleges tesztnapra:

Hasonló megoldást alkalmaztak például a Paul Ricard versenypályán tavaly januárban, ahol két napon át folyamatosan tesztelték az esős Pirelliket. A gyakorlást azonban, melyet a Formula.hu a helyszínről követhetett végig, folyamatosan meg kellett szakítani annak érdekében, hogy újranedvesíthessék a pályát – valószínűleg hasonló várható Barcelonában is.



paulricard-pirelliteszt

Dolgoznak a locsolók a 2016. januári franciaországi esőgumiteszten
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: