DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Bemutatta új autóját és színeit a Sauber!

Az első fényképek egy 2017-es autóról: miután a Williams számítógépes képeket tett közzé, a Sauber stúdiófotókon mutatta be új generációs versenygépét, amely az eddigiektől eltérő festést kapott.

A Sauber C36 bemutatóját nem csupán azért lehetett várni, mert ez nyitja az e heti kilenc autóleleplezés sorát, hanem azért is, mert tudni lehetett, hogy az autó minden bizonnyal új festést kap: eddigi kék-sárga színeit a Banco do Brasiltól, Felipe Nasr szponzorától kölcsönözte, aki idén már nem erősíti a csapatot. Az istálló változtatott, ugyanakkor ki is tartott az alapok mellett: a fő szín kék lesz, a sárga helyett fehérrel és némi arannyal. Szembetűnő a kevés szponzor: a motorborítás felirata a csapat 25 éves történetére utal.



Ami a technikai részleteket illeti, a várható 2017-es változások – ívelt első szárny, alacsonyabb hátsó légterelő és persze a szélesebb gumiabroncsok – mellett kiemelendő egy másik fontos részlet: az autó a Williamstől eltérően cápauszony-szárnyat kapott, melynek visszatérését szakértők várták a szezon előtt. Egy másik jelentős átalakuláson átesett elem a bargeboard (az oldalsó légbeömlő előtt található légterelő), amelyet a Williams vélhetően szándékosan rejtegetett saját képein.

A Sauber C36-ot 2016-os Ferrari-motor hajtja a szezon folyamán. Marcus Ericsson és Pascal Wehrlein vezeti az autót, utóbbi azonban a Bajnokok Tornáján szenvedett sérülése miatt ki kényszerül hagyni az első tesztet. A Ferrari tartalékversenyzője, Antonio Giovinazzi veszi át a helyét. A csapat két nap múlva, szerdán filmnapot tart Barcelonában.

 

Az első fotók: 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: