DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Brown másik cége szállhat be a McLarenbe?

Az új McLaren-vezér egy másik hatalmas céget is irányít, amely megcélozhatja Ron Dennis 25%-os tulajdonrészét - ezzel zárulhat le végleg a Dennis-fejezet a csapat életében?

Az elmúlt egy év során komoly lépésekben terjeszkedett világszerte a miami székhelyű Motorsport Network vállalat - méghozzá Zak Brown vezetésével. A tulajdonos az orosz milliárdos, Mike Zoi, a cég pedig bekebelezte többek között az Autosportot, az F1 Racinget, a Motors TV-t és sok minden mást is, többek között résztulajdonos a Formula-E sorozatban is.

mclaren_1



Éppen ezért és Zak Brown 2016 végi McLarenhez érkezése miatt egyre erősebbek azok a pletykák, hogy a Motorsport Network a McLarennél is vehet részesedést - a tőkéjük megvan ehhez, a távozó, vagy eltávolított Ron Dennis 25%-át pedig sokak szerint meg lehetne szerezni. Brown korábban kijelentette, hogy igyekszik összeegyeztetni két pozícióját, de a McLaren irányítása prioritást élvez.

Az biztos, hogy a wokingiaknál teljes megújulás zajlik, nem csak Dennis távozása, de az új autó elnevezése (ami szakított az eddigi hagyományokkal) és a sokszor belebegtetett arculatváltás miatt is - egyre többen gondolják úgy, hogy a festésben hangsúlyos szerepet kaphat a Motorsport Network és előbb-utóbb megveheti Ron Dennis részét az istállónál. Ezzel tüntethetnék el a McLaren vezérének utolsó részét is és nyithatnának teljesen új fejezetet...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: