DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Kamu(?) McLarenről keringenek képek a neten

Azonnal felkapta a közösségi média a narancssárga F1-es McLarent ábrázoló stúdiófotókat. A csapat tagad – talán túl vehemensen, ami ilyenkor azt szokta jelenteni, hogy mégsem olyan légből kapott a szóban forgó pletyka…

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier egyenesen kijelentette, meg fog változni az istálló festése a 2017-es szezonban, a csapat csatornáin fellelhető utalások alapján pedig szinte mindenki narancssárga dizájnt vár. Érthető, hogy azonnal szárnyalni kezdtek azok a stúdiófotók, amelyek állítólag az MCL32 jelzésű autót ábrázolják új színeivel.

A fotók először a Judge 13 oldalon bukkantak fel a következő leírással: „nagyon valószínű, hogy a cikkben látható képek az McLaren 2017-es autóját ábrázolják, vagy legalábbis nagyon hasonlók ahhoz, amit Barcelonában fogtok látni”. 

Csakhogy a forrás hitelessége megkérdőjelezhető: szemlátomást egy rajongói oldalról van szó, amely csak a legnagyobb érdeklődést kiváltó témákkal foglalkozik. A Grandprix247 portál egyenesen kattintásvadásznak nevezi, hozzátéve, hogy gyakran belső értesülésnek állít be valótlanságokat vagy puszta pletykákat. Az oldal kiemeli, hogy a „kiszivárgott” képeken egyértelműen nem egy új generációs F1-es autó látható, már csak a szárnyak miatt se – a motorborítás pedig a GP2-re emlékeztet.

Mindenesetre a képek máris robbantottak az interneten, és több másik oldal, valamint a rajongók is felkapták őket. Többen a McLaren közösségi csatornáin posztolták őket, rákérdezve, valóban az MCL32 látható-e rajtuk. A McLaren ezen oldalainak kezelője minden alkalommal határozottan nemleges választ adott. „Mi is láttuk ezeket a képeket a kamu MCL32-ben, és nem, ez nem a mi autónk. Kicsit tovább kell várnod, hogy lásd az igazit” – írták többször is. A cáfolat azonban már meglepően határozott, a Formula-1-ben akkor szokás ilyen vehemensen tiltakozni, ha a szóban forgó pletykában mégiscsak van igazság.

A McLaren jövő pénteken mutatja be új autóját, és nem csoda, hogy a wokingi csapat festését övezi a legnagyobb várakozás. Mi is összegyűjtöttünk galériában egy csokor koncepciót a lehetséges végeredményről – természetesen nem állítjuk, hogy bármelyik közülük a tényleges MCL32-t ábrázolja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: