DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Alonso nem ért egyet főnökével

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, hogy csapata idén sem fog feljutni a dobogó tetejére, a győzni utoljára még 2013-ban tudó spanyol viszont másképp gondolja.

A McLarennél már tavaly ősszel elkezdődtek a forradalmi változások személycserékkel, új arculattal, de mindezek csak akkor fognak érvényt szerezni maguknak, ha a csapat idén visszatér az élre, legalábbis harcban lesz a dobogóért. A novemberben érkezett vezérigazgató nemrég úgy fogalmazott, hogy csomagjuk nem elég ütőképes ahhoz, hogy győzelmekért harcoljon – kérdés, hogy ez a szokásos optimizmus egy fokkal racionálisabb változata, vagy csak rejtegetni szeretnének valamit? Fernando Alonso mindenesetre alig várja, hogy a turbóérában egyetlenegy győzelem nélküli negatív sorozata véget ér, és a 2013-as Spanyol Nagydíj után visszatérjen a dobogó tetejére.



„Olvastam, amit Zak Brown mondott, de ki tudja? Továbbra is pozitívan készülök az új szezonra, az edzésem soha nem volt ilyen intenzív, és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni” – nyilatkozta a spanyol a Speedweeknek. Az új autók jelentette kihívásokra felkészülve Alonso napi ötven kilométert kerékpározott, öt kilométert futott, emellett órákat izzadt az edzőteremben – januárban még rajongóival sem tartotta a kapcsolatot a közösségi médiában. „A mezőny kilencven százaléka csak olyan F1-es gépet vezetett életében, amely alig gyorsabb egy GP2-es autónál, én már viszont olyanokat is, amelyeket soha nem fogunk már látni.”

„Ha néhány másodperccel fejlődünk idén, akkor talán előfordulhat, de nem hinném, hogy radikálisan megváltoztatná a fizikai követelményeket” – tette hozzá Alonso, aki úgy véli, a McLaren pozíciójától függetlenül továbbra is a Mercedes lesz az első számú erő a sportágban. „A Mercedest továbbra is hajtja a három világbajnoki cím lendülete. A Red Bull nagyszerűen fog alkalmazkodni az új szabályokhoz, de kíváncsiak vagyunk rá, hogy mi hogyan fogunk teljesíteni ezen a téren. Még nem tudjuk. Az F1-ben a dolgok általában ismeretlenek szoktak lenni ilyenkor, most pedig még inkább azok” – mondta a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: