DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ne várjunk győzelmeket a McLarentől - még

A wokingi F1-es istálló új vezére, Zak Brown szerint kedveli, ha valaki lelkes, de reálisan kell látniuk a dolgokat - 2018-ban lehet majd igazán látni a fejlődést és akkor szeretnének visszatérni az elitbe.

Jelentős változások zajlanak a téli időszakban a McLarennél, gyakorlatilag minden téren megújul a wokingi Formula-1-es istálló, de nem kergetnek hiú ábrándokat: nem gondolják, hogy már a 2017-es szezonban képesek lehetnek futamokat nyerni. Az új vezér, Zak Brown óva intett a túlzott önbizalomtól és elvárásoktól.

"Megvan a lelkesedésünk ahhoz, hogy versenyeket és bajnokságot nyerjünk, de nem hiszem, hogy ott tartunk most még a teljes csomagunkat tekintve, hogy ez reális legyen" - mondta Brown a racer.comnak. "Innentől csak remélhetem, hogy sikerült feljebb kapaszkodnunk az erősorrendben és olyan helyzetbe kerülünk 2018-ra, hogy akkor már képesek lehetünk nyerni."

vandoorne-2016-mclaren



"Abszolút menedzselnünk kell az elvárásokat. Szeretem, ha valaki lelkes, de reálisnak kell maradnunk. A türelem nem az az erény, amiből túl sok van ebben a sportban, már csak a természeténél fogja sem, de ha túl magas elvárásokat támasztunk magunkkal szemben, azzal bukásra ítéljük saját magunkat. Ezt pedig el kell kerülnünk" - magyarázta a McLaren új főnöke.

"Én azt mondom, hogy 2017-ben jó érzés lesz dolgozni, a csapattal együtt haladunk előre, mindenki izgatott és lelkes, aztán 2018 már valóban jó lesz: akkor lehet igazán látni majd a fejlődést" - tekintett előre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: