DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

„Egy topcsapat adjon lehetőséget Kubicának!”

A lengyel pilóta nemrég úgy nyilatkozott, hogy ismét szeretne beülni egy F1-es volánja mögé – a visszavonult világbajnok, Nico Rosberg biztos benne, hogy egykori társa azonnal gyors lenne.

Nico Rosberg és Robert Kubica szinte egyszerre kezdte meg a pályafutását a Formula-1-ben: a német 2006 elején, míg a lengyel szezon közben mutatkozott be a száguldó cirkuszban. Kubica karrierje meredekebben ívelt felfelé: már harmadik futamán dobogóra állhatott, s bár 2007-ben elszenvedett egy csúnya bukást Kanadában, egy évvel később ugyanott megszerezte karrierje első és nagy valószínűség szerint egyetlen F1-es sikerét, míg Rosbergnek erre egészen 2012-ig várnia kellett.

Addigra azonban Kubica már nem volt ott a mezőnyben: az akkor a Renault színeit erősítő pilóta 2011 elején szenvedett súlyos ralibalesetet, amely lehetetlenné tette, hogy folytassa F1-es pályafutását. Azóta már hat év telt el, s a lengyel egyre többször tűnt fel pályaversenyeken, sőt idén már teljes idényt fut a hosszútávú-vb egyik LMP1-es autójában.

kubica-f1-dppi



Napra pontosan hat évvel az említett ralibalesete után aztán Kubica úgy nyilatkozott, hogy bár néhány éve még visszautasított egy lehetőséget, most már szívesen újra beülne egy F1-es autó volánja mögé. A 32 éves versenyző természetesen nagyon messze áll még attól, hogy teljesen visszatérjen a Formula-1-be, ám egy ilyen teszt kiváló alkalmat adna arra, hogy felmérje, milyen szinten tudná irányítani a mai királykategóriás autókat.

Kubica nyilatkozata a száguldó cirkusz szereplőit sem hagyta hidegen: a lengyel egykori ellenfele, az újdonsült világbajnok és azóta már visszavonult Rosberg például kifejezetten belelkesült a hír hallatán. A német ezt írta a közösségi oldalára a korábbi F1-es szavairól szóló hírhez: „Remélem, egy topcsapat lehetőséget ad Robertnek. Nagyszerű lenne őt látni, ahogy ismét F1-es autót vezet! Biztos vagyok benne, hogy azonnal gyors lenne, ahogy mindig is az volt” – fogalmazott Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: