DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Hamilton igazi szupersztár, a többi pilóta semmit sem csinál”

Lewis Hamilton tíz éve mutatkozott be a száguldó cirkuszban, azóta pedig valóságos branddé vált, jóval túlmutatva az F1-en - édesapja szerint a többi pilóta csak robotként viselkedik.

Anthony Hamiltont a Newsweek kapta el nemrég egy hosszabb lélegzetvételű interjúra, melyben a brit kifejtette, hogy milyen gyilkos ösztön rejlik fiában, ezért Valtteri Bottasnak is vigyáznia kell vele. A háromszoros világbajnok egyedi életstílusával, pályán kívüli tevékenységeivel sokak szemét szúrja, de legalább ennyien rajonganak érte, ráadásul olyan közegben is ismertté teszi a Forma-1-et, ahol alapesetben semmilyen kapcsolódás nincs a száguldó cirkuszhoz. „Megváltoztak az idők. Lewis afféle világpolgár, egy igazi szupersztár, nem is annyira versenyző” – nyilatkozta Anthony Hamilton.



„Ezt nemrég Flavio Briatore mondta róla, hozzátéve, hogy Lewis a legjobb dolog, ami valaha a sportággal történt, hiszen semmi sem szabhat neki határt. Nem csak azért van itt, hogy versenyezzen, kicsit olyan, mint egy filmsztár, vagy egy híres zenész. Nagyon sok embert hozott a sportágba ezekről a területekről, mások viszont mit csináltak? Semmit sem. Csak idejönnek és – mondta Anthony robothangra váltva – ’Én-egy-versenyző-robot-vagyok. Azért-vagyok-itt-hogy-versenyezzek.’ Nos, köszönöm szépen.”

„Gyerünk már srácok, ez olyan üzlet, amelynek egyéniségekre van szüksége. Szórakoztatás az egész. Sir Stirling Moss idejében a versenyzők igazi egyéniségek voltak, még rocksztárok is jöttek a motorsportba. Ott volt Paul Newman, a filmsztár is például. Ma hány hírességet motiválnak a pilóták? Inkább a színészek motiválják őket, hogy elmenjenek, és megnézzék egy filmjüket. De hány filmsztár kíváncsi a pilótákra?” – tette fel a költői kérdést Lewis édesapja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: