DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Ne helyezzenek nyomást Schumacherre!”

Jean Todt, az FIA elnöke nemrég maga adott át egy, Michael Schumacher emlékére alapított díjat, a francia sportdiplomata ennek apropóján fiáról, az F1 felé haladó Mickről is mondott néhány szót.

Michael Schumacher és Jean Todt neve a Ferrari 2000-es évek eleji sikerkorszakával fonódott össze, de kevesen tudják, hogy a Scuderia akkori csapatfőnökét 1996-ban el akarták küldeni Maranellóból a csapat kezdeti szenvedése miatt. Schumacher azonban kiállt a francia mellett, az évtizedes munkapcsolatból pedig lassacskán barátság alakult ki. Ez még a német expilóta visszavonulása miatt is így maradt, sőt, síbalesetét követően Todt többször is meglátogatta őt – ám állapotát illetően nem kívánt mondani semmit.



Ennek fényében nem meglepő, hogy a Schumacher-család Todtot kérte fel az úgynevezett Keep Fighting Díj átadására, melyet Vanessa Low német paralimpikonnak nyújthatott oda Düsseldorfban. Amellett, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke méltatta a hétszeres világbajnokot, kitért fiára, Mick Schumacherre is, aki a német és olasz F4-es bajnokságokban szerzett ezüstérmek után 2017-ben már a Forma-3-as Európa-bajnokságokban fogja tekerni a kormányt. „Mick csodálatos srác, már egészen kicsi kora óta ismerem, és nagyon szeretem őt” – idézte az F1i.com a franciát.

Schumacherre a Mercedes már korán kivetette hálóját, de édesapja egy másik korábbi csapata, a Ferrari is tárt karokkal várná őt. Todt azonban figyelmeztett, hogy hagyják a 17 éves pilótát nyugodtan versenyezni. „Azt kérem mindenkitől, hogy ne helyezzenek rá nagy nyomást. Mick a saját útján fog fejlődni, imádja a versenyzést, és az F4-ben megmutatta, hogy mire képes. Hagyjuk csak, hogy nyugodtan végezhesse a dolgát” – tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: