DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Rosberg Schumachernek is köszönheti a vb-címét

A Schumacher család nemrégiben megalapította a „Keep Fighting Díjat”, amelyet hétfőn adtak át először Düsseldorfban – az eseményen Jean Todt és Nico Rosberg beszélt a hétszeres világbajnok karrierjéről.

Vanessa Low paralimpikon vehette át először a Schumacher család által alapított díjat, amelyet Jean Todt, a hétszeres világbajnok volt csapatfőnöke nyújtott át, a beszédet pedig Nico Rosberg tartotta. A német elismerően nyilatkozott volt csapattársáról, és Todttal együtt felidézték az együtt töltött F1-es időket. „Mindig arról kérdeznek az emberek, hogy van Schumacher. Osztozom a sorsában, ez a díj egy csodálatos dolog” – kezdte a beszédet Rosberg.

A 2016-os év világbajnoka úgy érzi, tavalyi sikeréhez nagyban hozzájárult az a munka, amit Schumacher végzett a Mercedesnél, hiszen rengeteget tanult tőle. „Nagyon örömteli és egyben óriási kihívás volt ellene versenyezni. Hatalmas nyomást jelent egy ilyen erős csapattárs – láttam, hogy miért lett hétszeres világbajnok. A beállítottsága, a küzdőszelleme, ahogyan az egész csapatot vitte… Ez inspirált és motivált engem. Nagy része van abban, hogy én ma világbajnokként állhatok itt.”

Rosberg-Schumi



Todt úgy érzi, a Ferrarinál megélt hullámvölgyek hozzásegítették ahhoz, hogy Schumacherrel igazi barátokká váljanak – a francia szakember elmondta azt is, a német bajnok karrierje során végig küzdött, ahogyan azt most, a balesete után is teszi.

„Hihetetlen időt töltöttünk együtt, jó és rossz időket” – mondta Todt. „Minél nehezebbek ezek az időszakok, annál inkább emlékszik rájuk az ember. Mindig professzionális, részletorientált volt karrierje során, és soha, semmit nem vett magának értetődőnek. Néha az embernek kételkednie kell, kezelni a stresszt és a feszültséget, de ezzel egy időben biztosítani, hogy a legnagyobb erőfeszítést nyújtsa és a legmagasabb szintet elérje.”

A Ferrari volt csapatfőnöke hozzátette, Schumacher megosztó személyiség, azonban sokan, sokszor félreértették őt, hiszen igazából egy félénk ember.

„Valamilyen mértékben félénk, szóval korábban néhányan azt hitték, hogy arrogáns. Azonban nem ez a helyzet. Ő egy fantasztikus ember. Mindig küzdött, és ebben a pillanatban is ezt teszi” – zárta Todt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: