DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Ezt tanulta Bernie-től Nelson Piquet

Ha valaki, Nelson Piquet jól ismerheti Bernie Ecclestone-t, akinek az irányítása alatt a két bajnoki címmel is gazdagodott a brazil. A sikeres üzletember elárulta, mi mindent lesett el Bernie-től.

Nelson Piquet 1979 és 1985 között a Brabham F1-es csapatnál versenyzett, aminek a csapatfőnöke nem volt más, mint Bernie Ecclestone. A brazil 1981-ben és 1983-ban is világbajnokként ünnepelhetett ez idő alatt, utolsó címét pedig már a Formula-1 eddigi ura nélkül a Williams volánja mögött érte el.

Piquet a 86 éves brit keménykezűségével kezdte gondolatait: „Ecclestone-tól lehetne tanulni azt, hogy mekkora őszinteséggel kezeli a dolgokat. Ez nekem is segített. Amikor szerződésem volt csapatával, tudtam, hogyha akár két futam erejéig nem versenyzek jól, egyből ki is kerülhetek az autóból. Most már tudom, mennyire igaza volt.”

 piquet-ecclestone-2015



A brazil üzletember szerint Ecclestone nagyon ügyesen formálta az F1-et a mai állapotára: „A Formula-1 Bernie miatt olyan ma, amilyen. Bármilyen cégnek, bármilyen országnak, ha nem erős a vezetője, ki tudja, hogyan fognak alakulni a dolgok, hogyan szervezi meg, ott kérdéses az előrelépés.”

Az üzleti élet csínját-bínját Piquet inkább saját bőrén érzékelte: „Azt nem mondanám, hogy Bernie Ecclestone-tól tanultam, inkább a motorsporttól tapasztaltam meg mindent, ami kell a egy cég kezdetéhez, közepéhez és végéhez. Arra van szükség, hogy a dolgok fegyelmezetten és csapatmunkába folyjanak.”

Piquet elmondta, mi kell a sikeres üzlethez: „Húsz év versenyzés után tanultam ebbe bele, belefektettem a cégembe, ami sikeresnek bizonyult. Az embereket meg kell becsülni, a munkának kell, hogy célja, kezdete, és vége is legyen. Amit megtanultam a motorsportból, az üzleti életbe fektettem.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: