DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Nem Senna a példaképem

A legtöbb F1-es versenyző a sportbeli példaképeként Ayront Sennát vagy Michael Schumachert említi – más a helyzet azonban Max Verstappennél, a Red Bull fiatal pilótájánál.

Verstappen 19 évesen azon dolgozik, hogy egy napon rá is felnézzenek majd a fiatalok, addig azonban még sokat kell tanulnia a versenypályán. Ebben legnagyobb segítségére édesapja, Jos Verstappen van, aki kiskorától kezdve tudatosan egyengeti fia karrierjét. A kérdésre, kire néz fel leginkább a sportban, a holland határozottan így felelt: „Nem Senna a példaképem, mindig is édesapám volt az” – mondta.

Max_Jos



Az idősebbik Verstappen pedig természetesen nagyon büszke fiára: „Ha ez így megy tovább, nem csodálkoznék, ha 50 000 holland húzná a cipőjét, hogy versenyezni láthassa Maxot.” Az új tulajdonos, a Liberty Media éppen ezt szeretné elérni, ráadásul célközönségük éppen a fiatal korosztály, így Verstappen remek „eszköz” lehet számukra arra, hogy népszerűbbé tegyék a sportot. 

A Red Bull pilótája kijelentette, idén egyértelműen a végső győzelemért fognak harcolni, hiszen más nem is lehet a céljuk a szezonkezdet előtt. A holland mindemellett biztos benne, hogy a Mercedest utolérhetik a fejlesztéseiknek köszönhetően. „Célom az, hogy a világbajnoki címért harcoljak. Bízunk az új autóban, és a Renault-nak köszönhető további lépésekkel igazán közel kerülhetünk a Mercedeshez, de a Ferrari is mindent megtesz majd, hogy versenyképesek legyenek. Ez egy nagyon érdekes világbajnokság lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: