DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért nem fektetnek be az F1-be a csapatok

A Forma-1 új többségi tulajdonosa, a Liberty Media felajánlotta a csapatoknak, hogy bevásárolják magukat a sportágba, Toto Wolff azonban elmondta, hogy miért nem lenne értelme.

Az utóbbi napok eseményeit figyelembe véve kijelenthető, hogy a Forma-1-es csapatok egyöntetűen támogatják az új többségi tulajdonos, a Liberty Media jövőre vonatkozó terveit, egy dologgal kapcsolatban azonban mégis heves ellenállást tanúsítottak. A cég ugyanis 400 millió dollár értékű részvényt ajánlott fel számukra a Formula One Groupból, amelyet a csapatok vásárolhattak volna fel, őket azonban nem érdekelte az üzlet – Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elmondta, hogy miért.



„Felajánlották nekünk, de egyik csapat sem harapott rá” – idézte az osztrák szakembert az F1i.com. „Először is, nem volt rá idő, másodsorban pedig a feltételek nem igazán lettek volna összeegyeztethetőek a fő részvényes CVC és a csapatok között, utóbbiak hosszú távú érdekeltségeit illetően – mi a sportot és annak fenntarthatóságát tartjuk szem előtt.” A csapatokat ez alapján nem érdekli a sportág közvetlen irányítása, sokkal inkább hagyatkoznak az új tulajdonos irányítására, de a hírek szerint nem csak ezt tartották szem előtt.

A résztvevő alakulatoknak bár felajánlották a részvényvásárlás lehetőségét, ezzel egyidejűleg nem kaptak volna jogot arra, hogy szavazzanak bizonyos kérdésekben, így pedig teljes joggal érthető, hogy nem akartak invesztálni a sportágba. Wolff úgy véli, ennek ellenére szorosan együtt fognak működni a Formula One Grouppal. „A Liberty tudja, hogy a csapatok, a pilótákkal együtt, elengedhetetlen részét képezik a show-nak. Ezzel egyidejűleg fel kell ismernünk a szórakoztatási faktor jelentőségét is, hiszen mindenkivel szembe kell szállnunk, akinek videója van a YouTube-on.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: