DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Az új vezetők kíváncsiak Ecclestone ötleteire

A hétfőn érkezett bejelentések hatására új korszak köszöntött a Formula-1-re, ám a sűrű köszönetnyilvánítások mellett a Liberty Media vezetője elárulta, továbbra is adni fog Bernie Ecclestone szavára a döntéshozásokban.

Ecclestone mindenesetre elveszítette ügyvezető igazgatói posztját a sport élén, ezzel véget ért a 86 éves üzletember uralkodása, aki a Brabham egykori csapatvezetőjéből vált az F1 „mindenható urává”, létrehozva a Formula One Managementet, amely évtizedek óta a sport működtetésének minden szegmensében szerepet vállalt.

„Büszke vagyok arra az üzletmodellre, amit az elmúlt 40 évben felépítettem, és mindenre, amit elértem a Formula-1-gyel” - mondta Ecclestone. „Szeretnék köszönetet mondani ezért az összes promóternek, csapatnak, szponzornak és tévétársaságnak, amelyekkel együttdolgoztam. Örülök, hogy a Liberty viszi tovább az üzletet, akik szívesen fektetnek be az F1 jövője érdekében. Biztos vagyok benne, hogy Chase szerepvállalása a sport hasznára válik majd.”

f1-logo-flag



Bernie Ecclestone azonban továbbra sem fog teljesen eltűnni a sport közegéből, hiszen az új vezetőség Chase Carey-vel az élen a folytatásban is szán neki egy tanácsadói szerepkört.

„Elismerem és köszönöm Bernie-nek, hogy évtizedeken át betöltötte a vezetői szerepet. Neki és az általa irányított csapatnak köszönhetően lett olyan az F1, amilyennek ma ismerjük, és ő örökre részese marad az F1 családjának” - nyilatkozta Carey. „Bernie új, tiszteletbeli elnöki pozíciója méltóan tükrözi ezt a hatalmas közreműködést, és hálás vagyok, hogy továbbra is velünk marad és iránymutatást ad, hiszen hosszú távon akarjuk sikeressé tenni az F1-et.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: