DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Keresztbe tett a Force Indiának a Haas

Ahogy minden évben, a Force India idén is kérvényezte, hogy előleget kapjon az őt illető pénzdíjakból. Az összes F1-es csapat beleegyezett, kivéve a Haas istállót – ez elég ahhoz, hogy az alakulat semennyit se kapjon idő előtt.

A német Auto Bild lap arról számolt be, hogy a Force India kérelmet nyújtott be Bernie Ecclestone-nak: kaphassák meg idő előtt a 2016-os konstruktőri eredményért járó pénzdíj rájuk eső részét. Normál esetben a csapatokat csak májustól fizeti ki az F1 menedzsmentje a sportág előző évi bevételéből, kilenc havi részletre szétosztva, idő előtti átutalás csupán akkor lehetséges, ha minden istálló beleegyezik.



A lap információi szerint mindenki zöld utat adott a kifizetésre, kivéve a mezőny legújabb istállója, a Haas. Az amerikai gárda újoncként nem részesülhetett a díjazásból, 2017-ben azonban már ők is megkapják a rájuk eső részt a szeletből. Arról nem szól a történet, miért utasították vissza a másik csapatot.

A Force Indiának nincsenek olyan anyagi problémái, mint néhány évvel korábban, az Auto Bild szerint azonban a középcsapat minden szezonban előleget kért az illetékesektől, hogy gördülékenyebb legyen a felkészülési időszak – az idei évig pedig mindig meg is kapta. Az új szabályok évében különösen fontos lenne ez az engedmény. A konstruktőri negyedik helyért körülbelül 120 millió euró jár nekik 2017-ben, de a jelek szerint ehhez májusig nem juthatnak hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: