DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Így készül Vandoorne a következő szezonra

Stoffel Vandoorne, a McLaren pilótája árulta el, hogyan tölti el a telet a 2017-es F1-es évad előtt. A fiatal belgának keményen kell edzenie, hogy jó kondiban lehessen a téli tesztekre.

Nem meglepő, hogy a pilóták nagy része a telet a konditermekben tölti, hiszen a várakozásoknak megfelelően sokkal nehezebb lesz a 2017-es autók vezetése. Danyiil Kvjat és Lance Stroll is beszélt korábban róla, hogy ez a tél sokak számára az izomépítésről szól az F1-es pilóták között.

Vandoorne így kezdte mondandóját: „Úgy érzem, hogy a következő évi autókat egy kicsit nagyobb kihívás lesz vezetni. Az új váz és a gumik miatt néhány másodperccel gyorsabbak lesznek a jelenlegi versenygépeknél.”

 vandoorne-abu-dhabi-2016



A fiatal belga elmondta, hogyan készül az új szezonra: „Fizikailag megterhelőbb lesz a vezetésük – ezért dolgozok keményen a télen a tréneremmel. Megyünk néhány edzőtáborba, hogy a lehető legjobban felkészülhessek az első tesztekre. Kicsit nehéz megmondani, meddig kellene fejlődnünk.”

A McLaren pilótája úgy gondolja, hogy jó irányba halad a száguldó cirkusz: „Nem tudjuk, mennyire lesznek kemények ezek az autók, de azt hiszem, ez mindenképp jó a sportnak. Az, hogy bonyolultabb minden, különbségeket okozhat a versenyzők között.”

Vandoorne elárulta, melyik edzésfajtát véli a legnehezebbnek: „A legnagyobb kihívás a nyaki edzés – nagyon nehéz erre a részre izmot építeni. Nem számít, mennyit edz az ember a télen, az első nap végére, amikor az ember bekerül az autóba a karácsonyi szünet után, biztos hogy nem fogja magát fittnek érezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: