DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Két opciónk van Silverstone mellett”

Bernie Ecclestone elismerte: aggódik amiatt, hogy a legendás aszfaltcsík kikerülhet az F1-es naptárból, a száguldó cirkusz első embere azonban biztos abban, hogy a jövőben is lesz Brit Nagydíj.

A minap mi is beszámoltunk róla, hogy a silverstone-i pálya tulajdonosa, a Brit Autóversenyzők Klubja anyagi megfontolásból szeretne elállni a 2026-is szóló szerződés kitöltésétől. A Formula-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone is aggodalmát fejezte ki a legendás pálya elvesztése miatt, attól ugyanakkor nem tart, hogy a Brit GP elmaradhat:

„Nem fogjuk elveszíteni a Brit Nagydíjat” – jelentette ki az ITV-nek nyilatkozva Ecclestone. „Elképzelhető, hogy lesz egy év, amikor nélkülöznünk kell, de összességében minden rendben lesz. Az is biztos, hogy nem akarjuk elveszíteni Silverstone-t, szóval meglátjuk, mik is pontosan a problémáik.”

silverstone-f1-dppi



„Azt mondják, pénzt veszítenek, de az emberek nem értik, hogyan, hiszen teltházasak a futamok: más országban nincsenek ekkora tömegek, mégsem küzdenek problémákkal. Az is sajnálatos, hogy a kormány nem segít egy kicsit, pedig ez jót tenne Angliának, az üzletnek és úgy egyáltalán mindenkinek.”

Pénteken mi is sorra vettük, mely pályák jöhetnek számításba Silverstone kikerülése esetén, Ecclestone szerint pedig két lehetősége van az F1-nek, ám azokat nem kívánta megnevezni: „Angliában még két opciónk van. Nem pályák, hanem lehetőségek. Nem fogom elárulni, hol. Meglátjuk. Nem aggódunk a Brit Nagydíj miatt, csak amiatt, hogy elveszíthetjük Silverstone-t. De az biztos, hogy nem hagyjuk, hogy csalódjanak a szurkolók” – mondta az F1 első embere, akinek szavai talán újfent egy londoni városi versenyre utalhatnak, amelynek lehetőségét már korábban is többször felvetette a 86 éves üzletember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: