DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso elárulta, mitől élvezné újra az F1-et

A McLaren-Honda kétszeres F1-es világbajnoka nagyon bízik a 2017-es autókban, de azt is elmondta, hogy mitől lehet igazán élvezetes a versenyzés számára - reméli, hogy visszatér ez az érzés.

Nagy várakozás előzi meg a 2017-es Formula-1-es autók bemutatását, amelyek az aerodinamikai változtatások után sokkal látványosabbak és gyorsabbak lesznek - nem utolsósorban sokkal nehezebb lesz őket vezetni. Fernando Alonso már többször beszélt arról, hogy azt várja az új technikáktól, hogy kihívás legyen menni velük, jelentsen izgalmat, érezze azt, hogy ez egy igazán különleges és nehéz dolog - egyébként már a WEC felé kacsintgat.

"Az új szabályok miatt valószínűleg ismét visszakapjuk az izgalmat ebben az évben, az autók sokkal attraktívabbak és sokkal gyorsabbak lesznek. Azt várom, hogy ismét elfogjon az az érzés, mint pályafutásom elején, az az izgalom, amikor beülök az autóba" - mondta a kétszeres világbajnok, majd hozzátette: természetesen világbajnok akar lenni. "A világbajnoki cím az egyetlen cél, nagyon keményen dolgozunk érte és ez az a dolog, amit Fernando el akar érni" - mondta nevetve.

alonso-2016_1



"Persze a siker talán a legfontosabb abból a szempontból, hogy élvezd a versenyzést. Azért vagy itt, hogy összemérd magad a másik huszonegy pilótával és megpróbálj a világ legjobbjává válni. Szóval felállni a dobogóra, futamot nyerni, vagy akár egy bajnokságot, ezek miatt lesz élvezetes" - magyarázta.

A spanyol többször hangoztatta már, hogy közel sem élvezi annyira a Formula-1-et, mint korábban és nem csak a sikertelenség miatt - ez és a kevésbé attraktív autók elegye eredményezi ezt nála. Azt persze tudja, hogy minden nem tarthat örökké. "A dolgok folyamatosan változnak. Egy 19 éves ember nagyon másképp látja a világot, mint egy 35 éves, ez jelentkezik a családdal, barátokkal, a munkával és a médiával kapcsolatban is. Minden változik és nem csak azért, mert te változtatni szeretnél, hanem mert az élet változtat meg téged. Ezt nem úszhatod meg."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: