DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso: Előbb a vb-cím, aztán a WEC

A spanyolt meglepte, mennyire felkapták a hosszútávú versenyzéssel kapcsolatos megjegyzését, melyben szerinte semmi új nincsen. Az F1-ben komoly céljai vannak a jövőbeli váltás előtt.

A WEC szezonzáró gáláján levetítettek egy búcsúvideót a visszavonuló Mark Webber tiszteletére, melyben Fernando Alonso is feltűnt, aki folyamatosan arra célozgatott, hogy az ausztrál versenyző nyomdokait követve a szériában fog szerepelni, valószínűleg a Porsche színeiben. Alonsót meglepte a rövid üzenet visszhangja, ugyanis szerinte nem árult el újdonságot vele.



„Semmi új nincsen abban, amit abban az üzenetben mondtam, ami meglehetősen híres lett azóta” – idézi a motorsport.com az Abu Dhabiban megkérdezett Alonsót, aki mindenekelőtt tisztázta, egyelőre a McLarennel vannak céljai. „Száz százalékosan el vagyok kötelezve az F1 mellett a következő évben a csapatommal. Ami a jövőt illeti, nem is kérdés, hogy nagyon vonzó kihívás a szememben, és a Le Mans-i 24 óráson nagyon szívesen részt vennék. Kedvelem a kategóriát, az autókat, és mint mondtam, kihívás lenne.”

De hogy mikor, azt Alonso egyelőre megközelítőleg sem tudja meghatározni: „Nem tudom, hogy ez a jövő azt jelenti, hogy két év múlva, öt év múlva vagy 11 év múlva. Még nem tudom, ebben az egészben pedig semmi új nincs. Az első számú dolog, amit akarok, és amire törekedni is fogok, az a harmadik F1-es világbajnoki címem megszerzése” – oszlatta el a kétségeket afelől, hogy gondolatban már egy másik kategóriában lenne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: