DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Eggyel csökkent a Manor esélyeseinek sora

Míg az összes többi csapat pilótapárosa szinte teljesen biztos, a Manornál még két ülés kiadó, és sejteni is alig lehet, kik lesznek végül a befutók. Egy nevet azonban kihúzhatunk a névsorból.

Esteban Ocon a Force India, Pascal Wehrlein pedig sajtóértesülések szerint a Sauber színeiben folytatja 2017-ben, azaz a Manornak két új pilótával kell nekivágnia a soron következő szezonnak. Míg a mezőny másik tíz csapata már mind bejelentette két versenyzőjét, vagy szinte biztos, ki érkezik hozzájuk, addig a Manor esetében csak találgatni lehet. Esteban Gutierrez, Felipe Nasr, Jordan King vagy Antonio Giovinazzi mellett Rio Haryanto neve is felmerült, aki 2016 első felét töltötte a csapat pilótájaként, mielőtt elfogyott szponzori pénze.



„Rio nem fog a Formula-1-ben versenyezni idén” – jelentette ki a fülöp-szigeteki Rappler oldalnak a versenyző édesanyja. Érdekes módon nem a Manorra, hanem a Sauberre hivatkozott, habár a konstruktőri bajnokság végén záró istállóhoz való visszatérésre nagyobb esély mutatkozott, mint arra, hogy a svájciaknál talál helyet. „A Sauber által megszabadott határidő lejárt” – mondta Haryanto anyja, aki hozzátette, az F1-et megjárt indonéz versenyző a notebookokat gyártó családi vállalkozásban fog dolgozni. Ez azt jelentheti, hogy egyúttal versenyzői pályafutásának is vége.

A gpupdate.net szerint a Pertamina olajcég, amely Haryanto csonka 2016-os szezonját szponzorálta, ellenezte a Manorhoz való visszatérést – emlékezhetünk rá, hogy azonnal eltüntették felirataikat az autóról, amint az indonézt visszafokozták tartalékpilótának, hiába szólt a reklámfelület a szezon egészére. Kedden a Pertamina megerősítette, hogy 2017-ben nem vállal szerepet a Formula-1-ben, ami szintén alátámasztja Haryanto anyjának nyilatkozatát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: