DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 21. hétfő
F1

Wolff: A Ferrarinak nincs szüksége zsoldosokra

A Mercedes motorsport-igazgatója úgy véli, hogy Marchionne és Arrivabene döntései jó irányba viszik a Scuderiát és az olaszokkal is megtörténhet az, ami velük 2013 után.

Az utóbbi három szezonban csak az volt a kérdés, hogy a Mercedes melyik pilótája lesz az egyéni világbajnok, illetve hogy melyik futamon válik hivatalossá a konstruktőri bajnoki cím - a hibrid korszakot eddig teljességgel uralta a gyártó. A 2017-es szabályváltozások miatt sokan abban bíznak, hogy ez változni fog, hiszen teljesen más autókat kell építeni, ahol a nagy forrással rendelkező csapatok előnyben lehetnek - itt a Mercedes mellett természetesen a Red Bull, valamint a Ferrari jöhet szóba.

A maranellóiak már beszéltek róla korábban, hogy a szabályok adta lehetőségek határait fogják feszegetni idei autójukkal, talán láthatunk tőlük igazán kreatív megoldásokat is, amelyekkel már nagyon régóta adósak. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója is úgy véli, hogy egyáltalán nem lehet leírni a Scuderiát és kijelenteni, hogy nem tudja ledolgozni a hátrányát.

wolff-arrivabene



"2012-2013-ban a Mercedes még nem volt favorit, de a szabályváltozások után sikeressé váltunk. Ez a Ferrarival is megtörténhet. Megvan bennük a potenciál és megvan a kellő forrásuk is ahhoz, hogy újra versenyképesek legyenek" - nyilatkozta Wolff az olasz La Gazzetta dello Sport kérdésére. "Arra koncentráltak, hogy olasz csapat legyenek, nálam ez hozzáadott érték, nem egy korlát. A Ferrarinak nincs szüksége zsoldosokra" - tette hozzá.

Sergio Marchionne elnökkel kapcsolatban többször felvetődött már, hogy kis túlzással terrorban tartja csapatát, de Wolff szerint a patinás istállót jó irányba vezeti. "Meg vagyok győződve arról, hogy Marchionne és Arrivabene döntései jó felé viszik a Ferrarit" - jelentette ki.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: