DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Nincs szükségem több tanulásra

A holland tehetség egy évet a Toro Rossónál, egyet pedig a Red Bullnál csiszolódott, épp ezért véli úgy, hogy 2017-ben már kiforrott pilótaként áll fel a rajtrácsra.

Nehéz pontosan behatárolni, meddig tart egy pilóta tanulási szakasza a Formula-1-ben. Ami biztos, Max Verstappen eddig ebben a fázisban tartott: 2015-ben újonc szezonját teljesítette a Toro Rossóban, mely istállónál elsajátíthatta az alapokat, 2016-ban pedig fellépett a Red Bullhoz, ahol azokkal az elvárásokkal kellett szembesülnie, melyeket egy élcsapat támaszt versenyzője felé – egy győzelem és hat további dobogó lett az eredménye, no meg az új előzési rekord.



„Nem gondolom, hogy 2017-ben egy újabb tanulóévről beszélhetünk” – idézi a gpupdate.net Verstappent, aki lezártnak tekinti a tanulási fázist: nincs több lecke, amely rá vár. „Két szezon után a Formula-1-ben már nem mondhatod azt, hogy még mindig tanulsz. Nem úgy értem ezt, hogy nem emelem magasabbra a lécet, azonban már máshogyan teszem. A tapasztalatokra is építek, nem csupán az érzésre.”

Az elmondottakból nem adódik az sem, hogy a 19 éves Verstappen képességei csúcsán van. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint versenyzőként még sokat elsajátíthat: „Egy sportoló mindig képes fejlődni minden területen, állandóan gyűjti a tapasztalatot. Ennek köszönhetően kerül kedvezőbb helyzetbe a következő években. Mindig van olyan terület, ahol javulhatsz, az ilyen apró előnyök megszerzésén kell dolgozni” – mondta Horner akkor, mikor arról kérdezték, erősödhet-e Verstappen a téli szünet folyamán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: