DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Nem a legjobb irányba halad az F1

Mint kiderült, Hamilton nagy Super Bowl rajongó, és azt szeretné, ha az F1 showja is hasonló lenne az amerikaifutball-bajnokságéhoz. A brit emellett meglepő információt osztott meg az amerikaiakról.

A 2016-os szezon vége felé kiderült, hogy a Liberty Media csoportja veszi tulajdonának nagy részébe a Formula-1-et. Az említett társaság legutóbbi ötlete a költségvetési sapka bevezetése volt, amivel maximalizálnák a csapatok költségvetését. Ez egyértelműen a kisebb istállóknak adna nagyobb esélyt a felzárkózásra, és a győzelem elérésére.

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton egy más jellegű sportesemény showelemeit venné alapul az alapvető változtatásoknál: „Az F1 nem a legjobb irányba halad jelen pillanatban. Egy másik amerikai eseménynél, a Super Bowlnál sokkal jobbra csinálják a showt. Tehát ha egy kicsit összekevernék, és az lenne a minta a Formula-1-nek, azt hiszem sok szurkolót tudnánk csalogatni a képernyők elé és a pályára.”

 hamilton-usa-2016



A Mercedes pilótáját sokszor meglepi, mennyire nincsenek képben az Egyesült Államokban az F1-el kapcsolatba: „Nagyon sok ember kérdezi tőlem Amerikában, akikkel találkozok: 'Mi az a Formula-1?' Micsoda? Ennyire nem tudják, hogy miről van szó? Legalább hallhattak volna róla valamit!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: