DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Még mindig 2015-öt nyögi a Renault

„Az ideinek kellett volna lennie a tavalyinak” – fogalmazta meg a Renault szakembere azt, hogy egy szezont veszítettek a riválisokhoz képest. Előző évben egy ponton teljesen tanácstalanok voltak.

Igaz, hogy a Renault felélesztett gyári csapatának sok sikerben nem volt része 2016 folyamán, a Red Bull eredményei azonban bizonyítják, hogy motorfronton kezdenek magukra találni. A francia gyártónak a 2015-ös mélypontról kellett kilábalnia, az említett szezon során, különösen annak elején számos motorhiba és rossz kezelhetőség jellemezte az erőforrást, amire kis híján a Red Bull-lal való partnerség ment rá. A másfél évvel ezelőtti nehézségek még mindig éreztetik hatásukat.



„A 15-ös év eleje egyszerűen kinyírt minket. Abbahagytunk mindent, műszaki és politikai értelemben is bajos helyzetben voltunk” – magyarázta Remi Taffin, a motorrészleg főnöke az Autosport lapnak adott interjúban, hogy egyszerűen nem tudták, mi legyen a következő lépés, ami csak rontott az állapoton. „Nem tudtuk, hogy megvásárlunk-e egy csapatot vagy nem, hogy lesz-e ügyfelünk. Mindenki életét megnehezítheti, ha mindent egybe teszel. A 15-ös év második fele aztán megmutatta, hogy nemcsak túl tudtuk élni, hanem újra jó munkát is végeztünk.”

„Nem cseréltünk le embereket, továbbra is a megfelelő személyek vannak nálunk. Több múlik a szervezésen, ez az, ahol elvesztettük a fonalat. Egy darabig nem sikerült rátalálnunk a megfelelő technológiára. Végül eredménnyel jártunk, de azt hiszem, egy évet elveszítettünk. Az ideinek kellett volna lennie a tavalyinak” – folytatta a francia szakember.

A Renault-motoros Red Bull a 2015-ös szezon második felében három dobogós helyet gyűjtött, ezt idén 16-ra növelték két futamgyőzelemmel: „Ki lehet mondani, hogy ért egy-két meglepetés minket ebben az évben is. Ez normális, de képesek voltunk reagálni, készen álltunk rájuk. Nem csupán arra van szükség, hogy megerősíts mindent, hanem arra az esetre is kell lennie megoldásnak, ha valami máshogy alakul, mint ahogy számítottál rá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: