DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Hamilton nem akar újabb cseréket a Mercedesnél

A háromszoros F1-es világbajnok nem tudja, hogy csapata miért cserélte meg a szerelőket 2016-ra, de beszélni fog Toto Wolff-fal - nem szeretné, ha ez ismét előfordulna.

Erre az évre a Mercedes megcserélte Lewis Hamilton és Nico Rosberg szerelőit, a brit pilóta szerint pedig majd később, egy könyvben írni fog erről - az mindenesetre biztos, hgoy az előző évekkel ellentében most neki volt több műszaki gondja. A háromszoros világbajnok a szezon végén kiemelte, hogy közelebb kerültek egymáshoz új szerelőivel és nem akarja, hogy csapata ismét cserélgetésbe kezdjen.

"Beszélni fogok majd Totóval és azt mondom neki, hogy nem szeretném, hogy elcserélje a srácaimat" - nyilatkozta Hamilton a Channel 4 kérdésére. "Minden mérnökömet és minden szerelőmet meg akarom tartani, egyetlen egy olyan sincs közöttük, akinek mennie kellene. Nem tudom, hogy miért csinálták tavaly."

 hamilton-wolff



"Mindegy is, versenyezzünk. Én elkötelezett vagyok, remélem, hogy ők is elkötelezettek felém. Most már én vagyok az egyetlen világbajnokuk, úgyhogy remélhetőleg tisztelik és értékelik az elkötelezettségem, amivel nekivágok majd a következő szezonnak" - beszélt tovább a brit. A tiszteletet már korábban is megemlítette, szerinte ezt nem mindig érezte idén.

Hamiltont arról is megkérdezték, hogy miért nevezte "csodálatosnak" a beszélgetését Toto Wolff-fal. "Csak tudatni akartam mindenkivel, hogy jövőre a miénk lesz a legerősebb partneri kapcsolat és ismét a világbajnoki címért fogunk majd harcolni" - magyarázta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: