DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Hamilton felidézte legjobb F1-es teljesítményét

A háromszoros világbajnok kiemelt egy futamot F1-es pályafutásából - szerinte egy esős Brit Nagydíj volt eddigi karrierje legnagyszerűbb versenye. Azon a hétvégén csak ketten nem kaptak tőle kört.

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton sok nagyszerű futamot produkált már Formula-1-es pályafutása során, ezúttal azonban kiválasztott egyet, amit a legnagyszerűbbnek értékel közülük. Bár a kérdést a Mercedes tette fel számára, ő egy mclarenes versenyét emelte ki: 2008, Silverstone.

"A kedvenc futamomat kiválasztani elég nehéz, hiszen a különböző időszakokat nehéz egymás mellé tenni" - mondta a brit pilóta. "A 2008-as silverstone-i esős versenyt mondanám. Érdekes volt, pár héttel korábban ott teszteltünk, de akkor meglepetésre száraz volt az időjárás. Heikki (Kovalainen, akkori csapattársa) másik hátsó felfüggesztést választott, mint én."

hamilton-sepang-mercedes-2016



"Ez volt a jobb választás, egész hétvégén gyorsabb volt és meg is szerezte a pole-pozíciót, én pedig talán a harmadik helyről (valójában nem jól emlészik, mert a negyedikről) rajtolhattam. Azonban vasárnapra megérkezett az eső, aminek örültem, hiszen jó vagyok ilyen körülmények között. Jól kaptam el a rajtot, feljöttem a második helyre, majd elmentem Heikki mellett és végül hatvanhét másodperccel nyertem" - idézte fel azt a vasárnapot Hamilton.

Ezen a futamon szinte mindenki hibázott, megpördült, megcsúszott Hamiltonon kívül és végül csak a második helyen befutó Heidfeld, valamint a harmadik Barrichello maradt körön belül a szezon végén világbajnoki címet szerző fiatalhoz képest. Kovalainennek be kellett érnie az ötödik pozícióval és csak tizenhárom pilóta láthatta meg a kockás zászlót. "Hihetetlen hétvége volt, a szurkolók felálltak és ünnepeltek. Számomra ez volt a legkiemelkedőbb pillanat eddigi pályafutásom során".

Ezzel a győzelemmel egyébként Hamilton holtversenyben át is vette a vezetést, ugyanannyi pontja volt, mint a két ferrarisnak, Kimi Raikkönennek és Felipe Massának. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: