DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Sainz: A renault-s érdeklődés jót tett nekem

Bár az esély megvolt az átigazolásra, Carlos Sainz jövőre is a Toro Rosso autóját fogja vezetni a Renault-é helyett - a spanyol szerint azonban már az érdeklődés ténye is felemelte az ázsióját az F1-ben.

Bár legtöbbször Sergio Perez neve szerepelt az élen a 2016-os pilótapiaci forgatagban, a sajtó, így a Formula.hu is többször számolt be arról, hogy a Renault szerette volna leigazolni Carlos Sainzot, a Toro Rosso/Red Bull azonban nem engedte el a másodéves hispánt. Folyamatosak voltak az oda-vissza nyilatkozatok a csapatok és a versenyző (valamint híres édesapja) között, a nemrég felröppent „Sainz a Mercedeshez” pletykára pedig Christian Horner öntött hideg vizet. Úgy tűnik, hogy az idei szezonban remekül teljesítő, és a tabellán 12. helyen végző spanyol belenyugodott helyzetébe, sőt, örül annak, hogy egy Renault-kaliberű gyári csapat érdeklődést mutatott iránta a szezon során.



„Amikor egy ilyen érdekes és remek ajánlatot kapsz egy jövőbeli nagycsapattól, bizony nem könnyű a döntés” – nyilatkozta Sainz az Autosportnak. „De végső soron arra jutottunk a Red Bull-lal történt megbeszéléseink során, hogy az lesz a legjobb számomra, ha még egy évet eltölthetek a Toro Rossónál. Miután nem fogadtam el egy élcsapat ajánlatát, nyugalomra leltem, hiszen tudom, ha továbbra is így teljesítek, és fejlődök, akkor a lehetőségek meg fognak nyílni előttem – azon leszek jövőre, hogy ez valóra váljon, és egy élcsapat autójába ülhetek majd.”

Sainz nemrég arról panaszkodott, hogy mindenki Danyiil Kvjatot sajnálta, Toro Rossóhoz történő lefokozása miatt, noha neki azt kellett elfogadnia, hogy a Red Bull választása nem rá, hanem Max Verstappenre esett, amikor helyettest kerestek az orosz után. A spanyol úgy véli, hogy 2019 előtt nagyon nehéz lesz bejutnia az anyacsapathoz, de továbbra is reménykedik. „Amikor olyat hallasz, hogy a Red Bull milyen boldog a pilótáival, akkor nehezemre esik azt hinni, hogy rám gondolnak. De talán jövőre minden megváltozik majd: lehet, hogy egyikük csalódott lesz, vagy nem teljesít megfelelően, így lehetőséget kaphatok a Red Bullnál. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy irtó nehéz megkaparintani a csapat egyik 2018-as ülését. Ezért lesz szükségem egy erős 2017-re, amely több ajtót is megnyitna számomra” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: