DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Így értékeli 2016-ot a Williams helyettes csapatfőnöke

A grove-i F1-es istálló számára bár érzelmekben gazdag, eredményekben annál szegényebb volt az idei szezon - a gárda helyettes csapatfőnöke most összegezte tapasztalatait.

Azok után, hogy az előző két szezonban a konstruktőri bajnokság harmadik helyen zárt a csapat, 2016-ban csak az ötödik pozícióval kellett megelégedniük. Nemrég a Mercedesszel hírbe hozott pilótájuk, Valtteri Bottas próbált rávilágítani a problémák okára, talán éppen emiatt tart a brackley-iektől a Williamshez Paddy Lowe, akinek hatalmas szerepe volt az előző három szezon Mercedes-dominanciájában. A szezon első harmadában úgy tűnt, hogy a gárda az előző évekhez hasonlóan ott lehet az elejében (Felipe Massa hatos, Valtteri Bottas ötös pontszerzési sorozattal nyitotta a szezont), de dobogóra állniuk is csak egyszer sikerült, Kanadában.



Most azonban, a szezon végeztével végre teljes mértékben az új autóra lehet koncentrálni, Claire Williams azonban megragadta az alkalmat, hogy reflektáljon alakulata 2016-os évére. „Nem hiszem, hogy úgy teljesíthettünk volna, ahogyan az várható lett volna tőlünk, számtalan különféle tényező miatt” – idézte a grove-iak helyettes csapatvezetőjét a PlanetF1.com. „Nem fogok belemenni részletekbe, hogy pontosan hol és milyen területeken csúsztunk el az idei szezonban, de tudjuk, hogy melyek voltak a gyengeségeink. A tél folyamán az lesz a feladatunk, hogy javulni tudjunk ezekben a szegmensekben.”

Williams elismerte a szezon második felére őket beérő, és meg is előző Force India teljesítményét is, akik végül 35 ponttal zártak a tabella negyedik pozíciójában. „A Force India fantasztikus munkát végzett… egyszerűen annyi a helyzet, hogy jobbak voltak nálunk, ennek okait pedig meg kell vizsgálnunk, hiszen nem akarunk a bajnokság ötödik helyén végezni. Ez kicsit csalódás azok után, hogy az előző két évben sikerült megszereznünk a harmadik helyet. Jobb munkát kell végeznünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: